Διεθνή

ΟΗΕ: 222 εκατ. παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες λαμβάνουν ελλιπή εκπαίδευση

ΟΗΕ: 222 εκατ. παιδιά σε εμπόλεμες ζώνες λαμβάνουν ελλιπή εκπαίδευση

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Η πρόσβαση στο σχολείο να γίνει η ελπίδα για τα εκτοπισμένα και τραυματισμένα παιδιά από τους πολέμους είναι το μήνυμα από τη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ

Στην ανάγκη να επενδύσουν κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί στην εκπαίδευση των παιδιών επιμένει ο Αντόνιο Γκουτέρες, Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το «Euronews». 222 εκατομμύρια λαμβάνουν μηδενική ή ελλιπή εκπαίδευση εν έτει 2022.

Η πρόσβαση στο σχολείο να γίνει η ελπίδα για τα εκτοπισμένα και τραυματισμένα παιδιά από τους πολέμους. Αυτό είναι το μήνυμα από τη διάσκεψη κορυφής του ΟΗΕ για την εκπαίδευση που ολοκληρώνεται.

Τα Ηνωμένα Έθνη, μαζί με άλλους οργανισμούς παρουσίασαν το Σάββατο έναν νέο χρηματοδοτικό μηχανισμό για την υποστήριξη της εκπαίδευσης των πιο ευάλωτων παιδιών στον κόσμο, με αρχική δωρεά 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την προσδοκία παροχής έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030.

«Ο μηχανισμός στοχεύει στη χρηματοδότηση οικογενειών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος σε διάφορες χώρες, και εκτοπισμένων παιδιών και παιδιών προσφύγων. Δεν είναι ένα νέο ταμείο, αλλά μηχανισμός για την αύξηση των πόρων που διατίθενται στις πολυμερείς τράπεζες για την παροχή χαμηλού κόστους χρηματοδότησης της εκπαίδευσης», τόνισε ο γ.γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Ο μηχανισμός βασίζεται σε εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τις πλούσιες χώρες σε εκείνες τις χώρες που θέλουν να επενδύσουν στην εκπαίδευση για το μέλλον», σημείωσε ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Παγκόσμια Εκπαίδευση, Γκόρντον Μπράουν.

Από τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζεται ότι 222 εκατομμύρια παιδιά που ζουν σε εμπόλεμες χώρες ή σε χώρες που επηρεάζονται από κλιματικές καταστροφές υφίστανται σημαντική διαταραχή της εκπαίδευσής τους.

Σχεδόν 80 εκατομμύρια από αυτά δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο σχολείo.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments