Διεθνή

“Εκνευρισμένος” ο Σολτς με Ερντογάν για τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης

“Εκνευρισμένος” ο Σολτς με Ερντογάν για τον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης

Πηγή Φωτογραφίας: dailysabah(αρχείου)

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι στοχεύει την ένταξη της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, η οποία είναι επίσης μέλος της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ

 Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τρίτη ότι είναι «πολύ εκνευρισμένος» με τις προσπάθειες της Τουρκίας να ενταχθεί σε ένα σώμα ασφαλείας της Κεντρικής Ασίας που κυριαρχείται από τη Ρωσία και την Κίνα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι στοχεύει την ένταξη της Τουρκίας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, την ώρα που η χώρα του είναι επίσης μέλος της αμυντικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

«Δεν πρόκειται για έναν οργανισμό που προσφέρει σημαντική συμβολή σε μια καλή παγκόσμια συνύπαρξη», δήλωσε ο Σολτς στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν.

“Έτσι, είμαι πολύ εκνευρισμένος με αυτή την εξέλιξη. Αλλά στο τέλος, είναι σημαντικό να συμφωνήσουμε σε αυτό που μας οδηγεί να καταστήσουμε σαφές ότι ο ρωσικός πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να μην είναι επιτυχής”, είπε σύμφωνα με μια μεταγραφή συνέντευξης Τύπου. .

Ξεχωριστά, ο Σολτς είπε ότι οποιοδήποτε δημοψήφισμα διεξήχθη σε εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας που είχαν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις ήταν «πλαστά δημοψηφίσματα» που δεν μπορούσαν να γίνουν δεκτά.

Είπε επίσης ότι φαίνεται ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει για άλλη μια φορά να σταματήσει τις εξαγωγές ουκρανικού σιταριού – κάτι που τόσο η Τουρκία όσο και η Γερμανία στόχευαν να αποτρέψουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments