Διεθνή

Όρμπαν: Εισάγει τον πρώτο νόμο για συμμόρφωση με την Ευρώπη

Όρμπαν: Εισάγει τον πρώτο νόμο για συμμόρφωση με την Ευρώπη

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Επισπεύδει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ο υπερσυντηρητικός Βίκτορ Όρμπαν

Επισπεύδει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ο υπερσυντηρητικός Βίκτορ Όρμπαν, προκειμένου η Ουγγαρία να μπορέσει να εκταμιεύσει τα αναγκαία για την οικονομία της ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, η ουγγρική κυβέρνηση υπέβαλε ένα πρώτο νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο τη Δευτέρα με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενώ η Βουδαπέστη υποσχέθηκε να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτρέψει την τελευταία από περικοπή κεφαλαίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε την Κυριακή να αναστείλει την πληρωμή περίπου 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζονται για την Ουγγαρία, ή περίπου το 5% του ΑΕΠ της, η οποία θα ήταν η πρώτη στην Ευρώπη των Είκοσι Επτά.

Έθεσε επίσης τα αιτήματά της προκειμένου να συνεχίσει η Ουγγαρία να επωφελείται από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Η κυβέρνηση του εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, που αμφισβητεί τακτικά τις Βρυξέλλες, αυτή τη φορά δεσμεύτηκε να τις σεβαστεί.

Μετά τον προειδοποιητικό πυροβολισμό από την ΕΚ, η Υπουργός Δικαιοσύνης ης Ουγγαρίας ανέφερε στη σελίδα της στο Facebook ότι είχε υποβάλει στη Βουλή ένα πρώτο σχέδιο νόμου με στόχο την «εκπλήρωση των δεσμεύσεων» της κυβέρνησης έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Η Ουγγαρία θα μπορούσε να ξεκινήσει το 2023 χωρίς να χάσει πόρους της ΕΕ».

Το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα εγγυάται τη συνεργασία των ουγγρικών φορολογικών αρχών με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης, η οποία διερευνά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ στην Ουγγαρία.

Το κείμενο τροποποιεί, επίσης, τους κανόνες που διέπουν τα ιδρύματα διαχείρισης του δημόσιου πλούτου, υποχρεώνοντάς τα ρητά να προκηρύσσουν δημόσιες προσκλήσεις υποβολής προσφορών για τα έργα τους και αυστηροποιώντας τους κανόνες σύγκρουσης συμφερόντων στη διαχείρισή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments