Διεθνή

Πολωνία και χώρες της Βαλτικής «κλείνουν πόρτες» στους Ρώσους τουρίστες

Πολωνία και χώρες της Βαλτικής «κλείνουν πόρτες» στους Ρώσους τουρίστες

Πηγή Φωτογραφίας: apa

Η Πολωνία, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία έχουν επιβάλει νέους περιορισμούς, ενώ η Φινλανδία, η οποία παραμένει ανοιχτή στους Ρώσους τουρίστες, μείωσε τον αριθμό των προξενικών ραντεβού, που είναι διαθέσιμα για αιτήσεις βίζας

Τέσσερις από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνορεύουν με τη Ρωσία αρνούνται πλέον την είσοδο σε Ρώσους τουρίστες, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ταξιδεύουν όσο η Μόσχα βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Η Πολωνία, η Εσθονία, η Λετονία και η Λιθουανία έχουν επιβάλει νέους περιορισμούς, ενώ η Φινλανδία, η οποία παραμένει ανοιχτή στους Ρώσους τουρίστες, μείωσε τον αριθμό των προξενικών ραντεβού, που είναι διαθέσιμα για αιτήσεις βίζας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από τη Ρωσία, επιτρέποντας μόνο σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις, και, αυτόν τον μήνα, συμφώνησε να αναστείλει την υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Μόσχας που διευκολύνει τη χορήγηση βίζας σε Ρώσους υπηκόους.

Η απαγόρευση, που τέθηκε σε ισχύ από την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, δεν στοχεύει Ρώσους αντιφρονούντες που αναζητούν καταφύγιο στην ΕΕ, καθώς και οδηγούς φορτηγών, πρόσφυγες, μόνιμους κατοίκους χωρών της ΕΕ, όπως και άτομα που επισκέπτονται μέλη της οικογένειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments