Πολιτική

Δένδιας για Τουρκία: Υπαρκτή απειλή κατά της ελληνικής κυριαρχίας

Δένδιας για Τουρκία: Υπαρκτή απειλή κατά της ελληνικής κυριαρχίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά περιέγραψε ο Νίκος Δένδιας.

Την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά περιέγραψε στο πλαίσιο της 77ης εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας. “Θα συζητήσουμε εδώ με τους συναδέλφους μου υπουργούς Εξωτερικών, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, πρώτα απ’ όλα την Ουκρανία και τις εξελίξεις μετά την ουκρανική αντεπίθεση”, ανέφερε ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στη συνάντηση.

“Αλλά, επίσης, θα έχω την ευκαιρία να δείξω στους συναδέλφους μου μια σειρά από ανακοινώσεις, δηλώσεις και απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου. Διότι αυτό πλέον έχει περάσει σε ένα πρωτοφανές επίπεδο αποτελώντας μια σαφή, μια υπαρκτή απειλή κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Κρεσέντο απειλών από Ενρτογάν

Ιδιαίτερα έντονη επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά κυρίως με τη στάση που αυτές τηρούν απέναντι στην Άγκυρα και την Αθήνα για το θέμα της πώλησης F – 16.

Πιο αναλυτικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραπονέθηκε ότι οι Αμερικανοί «δίνουν μαχητικά στην Ελλάδα, ιδρύουν βάσεις, αλλά στην Τουρκία επιβάλλουν κυρώσεις» και έσπευσε να προσθέσει πως «μεταξύ δυο φίλιων χωρών είναι πολύ λάθος με πολιτική προσέγγιση να επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των F-16. Ο κ. Μπάιντεν μου υποσχέθηκε την επίλυση του ζητήματος».

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε, επίσης, και στο ενδεχόμενο μη επίτευξης αυμφωνίας με τις ΗΠΑ σχετικά με τα εν λόγω αεροσκάφη, λέγοντας: «Tι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16; Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Δηλαδή θα δώσετε στην Ελλάδα κάθε είδους υποστήριξη στα F-16, θα δημιουργήσετε βάσεις εκεί, αλλά δεν θα δώσετε αυτή την υποστήριξη σε μια φίλη χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο ΝΑΤΟ; Είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες. Σε αυτή την περίπτωση, η δουλειά της Τουρκίας είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Διαφορετικά, δεν έχουμε πρόβλημα με την Αμερική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments