Διεθνή

Μακρόν: «Παρωδία» τα δημοψηφίσματα που ανακοίνωσε η Ρωσία

Μακρόν: «Παρωδία» τα δημοψηφίσματα που ανακοίνωσε η Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: gadebate/rianovosti

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μίλησε για «πρόκληση» και «παρωδία»

«Παρωδία» χαρακτήρισε ο Εμμανουέλ Μακρόν τα δημοψηφίσματα που ανακοίνωσε ο Ρωσική Ομοσπονδία.

Την Τρίτη, έγινε γνωστό ότι οι κυβερνήτες και πρόεδροι των περιοχών, οι οποίες ελέγχονται από τη Ρωσία και τους φιλορώσους αυτονομιστές, φέρονται έτοιμοι να οργανώσουν δημοψηφίσματα.

Τα εν λόγω δημοψηφίσματα αφορούν στις «λαϊκές δημοκρατίες» του Ντονμπάς, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια.

Πριν από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έκανε λόγο για «εικονικά» δημοψηφίσματα στα κατεχόμενα τμήματα της Ουκρανίας και ο Γερμανός Καγκελάριος μίλησε για «απαράδεκτα» και «χαλκευμένα» δημοψηφίσματα, που επιδιώκει η Μόσχα.

Ωστόσο, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος μίλησε για «πρόκληση» και «παρωδία».

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοψηφίσματα προσάρτησης που σχεδιάζουν οι φιλορωσικές αρχές στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη «δεν έχουν καμία νομική ύπαρξη» και δεν θα αναγνωριστούν από τη διεθνή κοινότητα, όπως δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος κατήγγειλε μια «πρόσθετη πρόκληση». από την Ρωσία.

Ο Μακρόν επέκρινε τον «κυνισμό» των ρωσικών αρχών και κατήγγειλε «έναν πόλεμο προσάρτησης που ξεκίνησε η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας».

Ο Γάλλος Πρόεδρος χαρακτήρισε «παρωδία» τα δημοψηφίσματα που ανακοίνωσε η Ρωσία στην Ουκρανία: «Σήμερα έχουμε έναν πόλεμο προσάρτησης που ξεκίνησε από τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας. Ο πόλεμος συνεχίζεται με επιθέσεις και αντεπιθέσεις. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις και αυτό δεν έχει νομική υπόσταση. Αυτή είναι μια πρόσθετη πρόκληση», κατήγγειλε ο Μακρόν από τη Νέα Υόρκη, όπου λαμβάνει χώρα η 77η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης, ο Εμμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι αυτά τα δημοψηφίσματα δεν θα έχουν «καμία συνέπεια στη θέση μας».

Πιο αναλυτικά, ο Γάλλος Πρόεδρος τόνισε ότι «η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει το ουκρανικό έδαφος, τα ρωσικά στρατεύματα οφείλουν να εγκαταλείψουν το ουκρανικό έδαφος, το οποίο είναι κυρίαρχο, η Ρωσία πρέπει να σεβαστεί τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα. Η ίδια η ιδέα της διοργάνωσης δημοψηφισμάτων σε περιοχές που έχουν υποφέρει από πολέμους, βομβαρδισμούς ή άνθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν είναι η υπογραφή του κυνισμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments