Διεθνή

Μακρόν σε Τρας: Φίλοι!

Μακρόν σε Τρας: Φίλοι!

Πηγή Φωτογραφίας: Le Figaro/REUTERS/News 7g

Στο κάλεσμα «φιλίας» που απηύθυνε ο Εμμανουέλ Μακρόν στην Βρετανίδα Πρωθυπουργό, Λίζ Τρας, κάνει λόγο το «Politico».

Στο κάλεσμα «φιλίας» που απηύθυνε ο Εμμανουέλ Μακρόν στην Βρετανίδα Πρωθυπουργό, Λίζ Τρας, κάνει λόγο το «Politico».

Ο Γάλλος Πρόεδρος αισθάνεται «θέληση για επανασύνδεση» αφού ο νέος ηγέτης του Ηνωμένου Βασιλείου αμφισβήτησε αν είναι «φίλος ή εχθρός».

Ο Εμμανουέλ Μακρόν επαίνεσε τη «βούληση της Λιζ Τρους να προχωρήσει», καθώς οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά από τότε που η Βρετανίδα Πρωθυπουργός άφησε μάλλον αναπάντητο το ερώτημα σχετικά με το εάν οι δυο τους είναι «φίλοι ή εχθροί».

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν χθες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου συζήτησαν την ενεργειακή ασφάλεια και τη σημασία της διατήρησης της πορείας στην Ουκρανία.

Ωστόσο, δεν συζήτησαν δύο καίρια ζητήματα που έχουν κυριαρχήσει στην αγγλογαλλική σχέση τα τελευταία χρόνια – το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας μετά το Brexit για το εμπόριο ή τη μετανάστευση μέσω της Μάγχης.

Στην εκστρατεία της για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, η Τρας υποσχέθηκε να κρίνει τον Γάλλο πρόεδρο με τις «πράξεις του και όχι με τα λόγια» του και άφησε μετέωρο το ερώτημα για το εάν τον αισθάνεται ως πραγματικό πολιτικό φίλο.

Μιλώντας μετά τη συνάντησή τους, ο Μακρόν δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Υπάρχει θέληση να δεσμευτούμε ξανά, να προχωρήσουμε μπροστά και να δείξουμε ότι είμαστε φίλοι και σύμμαχοι σε έναν περίπλοκο κόσμο».

Η Τρας εκφράστηκε επίσης θετικά, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι θα ήθελε να εργαστεί «εποικοδομητικά» με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Ο εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου τόνισε στη συνέχεια «αυτός ήταν ο τόνος και το περιεχόμενο της διμερούς συνάντησης», ενώ η γαλλική πλευρά έκανε λόγο για μια «χαλαρή συνάντηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments