Διεθνή

Μελόνι: Παύει των καθηκόντων του υποψήφιο νοσταλγό του Χίτλερ

Μελόνι: Παύει των καθηκόντων του υποψήφιο νοσταλγό του Χίτλερ

Πηγή Φωτογραφίας: spamchronicles

Ο Καλότζερο Πιζάνο, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τις εκλογές στη Σικελία, επαίνεσε, επίσης, σε μια ανάρτηση του 2016, ένα άτομο που περιέγραψε την Τζώτζια Μελόνι ως «σύγχρονο φασίστα»

Το κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας, επικεφαλής του οποίου είναι η φερόμενη ως μέλλουσα Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, έπαυσε των κομματικών καθηκόντων του έναν από τους υποψηφίους του, μετά την ανακάλυψη διαδικτυακών αναρτήσεων που επαινούσαν τον Αδόλφο Χίτλερ.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα La Repubblica δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από οκτώ χρόνια από έναν υποψήφιο του κόμματος, τον Καλότζερο Πιζάνο, ο οποίος εξυμνούσε τον Αδόλφο Χίτλερ ως «μεγάλο πολιτικό».

Ο Καλότζερο Πιζάνο, ο οποίος ήταν υποψήφιος για τις εκλογές στη Σικελία, επαίνεσε, επίσης, σε μια ανάρτηση του 2016, ένα άτομο που περιέγραψε την Τζώτζια Μελόνι ως «σύγχρονο φασίστα», γράφοντας ότι οι Αδελφοί της Ιταλίας «δεν είχαν κρύψει ποτέ τα αληθινά του ιδανικά».

Η ανακάλυψη αυτών των δημοσίων αναρτήσεων εξόργισε τους Εβραίους της Ιταλίας. «Η ιδέα ότι όσοι επαινούν τον Χίτλερ μπορούν να καθίσουν στα έδρανα στο επόμενο κοινοβούλιο είναι απαράδεκτη», τόνισε η εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας στη Ρώμη.

Ως απάντηση στη διαμάχη, οι Αδελφοί της Ιταλίας ανακοίνωσαν την αναστολή του Καλότζερο Πιζάνο, με άμεση μάλιστα ισχύ.

«Από αυτή τη στιγμή ο Πιζάνο δεν εκπροσωπεί πλέον το κόμμα σε κανένα επίπεδο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κόμμα, το οποίο έρχεται πρώτο στις σφυγμομετρήσεις κοινής γνώμης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments