Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων στον Έβρο

Θεοδωρικάκος: Εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων στον Έβρο
Συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Ιβάν Ντεμερτζίεφ, είχε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος

Συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Ιβάν Ντεμερτζίεφ, είχε σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επέμεινε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αντιμετώπισης των παράτυπων μεταναστευτικών ροών.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε στην Αλεξανδρούπολη, η οποία υφίσταται πολλά δεινά από αλλεπάλληλες προσπάθειες παράνομης διέλευσης των συνόρων μας.

Μετά το πέρας της συζήτησης που είχαν οι δύο Υπουργοί, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Η συνάντησή μας εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα ενίσχυσης της συνεργασίας μας και συντονισμού των προσπαθειών μας προκειμένου να προασπίσουμε το Διεθνές Δίκαιο, να προασπίσουμε τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή».

«Μέσα απ’ όλα τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι ο Έβρος δεν είναι απλώς ένα γεωγραφικό σύνορο, αλλά είναι και το σύνορο μεταξύ του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από εδώ και της εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων από την άλλη πλευρά. Είναι ένα σύνορο ανάμεσα στην εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου και ανάμεσα στην καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου από την άλλη πλευρά».

Αναφορικά με την εργαλειακή χρήση προσφύγων και μεταναστών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν σαφής, αφού κατέστησε σαφές ότι, «καθώς Ελλάδα και Βουλγαρία έχουμε τα σύνορά μας με την Τουρκία, τα οποία είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και δυστυχώς όλο το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε μία οργανωμένη επιχείρηση εργαλειοποίησης δυστυχισμένων ανθρώπων, των παράνομων μεταναστών, η οποία εξελίσσεται και στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία».

Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος επέμεινε ιδιαίτερα στη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την αρτιότερη φύλαξη των συνόρων μας: «Με όλους τους δυνατούς τρόπους, προχωράμε στην κατασκευή του φράχτη κατά μήκος όλου του ποταμού Έβρου, αυξάνουμε τα ηλεκτρονικά μέσα επιτήρησης, συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, συνεργαζόμαστε με τους γείτονές μας πάντοτε με σεβασμό στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα και πάνω απ’ όλα οι Έλληνες ενωμένοι θ’ αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση όπως το έχουμε κάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολύ αποτελεσματικό τρόπο με τη στήριξη και τη συνεργασία και των Βουλγάρων φίλων μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments