Ελλάδα

Γεωργία Μπίκα εξελίξεις: Οριστικά στο αρχείο η καταγγελία για βιασμό

Γεωργία Μπίκα εξελίξεις: Οριστικά στο αρχείο η καταγγελία για βιασμό

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η υπόθεση παίρνει το δρόμο για το αρχείο

Οριστικά στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση καθώς ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναίρεσης του απαλλακτικού βουλεύματος για τον 27χρονο επιχειρηματία το οποίο είχε υποβάλει η Γεωργία Μπίκα.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός θεωρεί ότι δεν συντρέχουν λόγοι αναίρεσης, κρίνοντας πως  το επίμαχο βούλευμα είναι πλήρως αιτιολογημένο .

Υπενθυμίζεται, ότι η 24χρονη είχε καταγγείλει ομαδικό βιασμό της σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ενώ αρχικά κατηγορούμενος έχει βρεθεί ένας 27χρονος επιχειρηματίας.

Για την υπόθεση εκδόθηκαν δυο απαλλακτικά βουλεύματα, με την 24χρονη να προσφεύγει  στον Άρειο Πάγο ζητώντας αναίρεση. Ωστόσο,  ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης αφού μελέτησε την υπόθεση, αποφάσισε να μην ζητήσει την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Γεωργία Μπίκα: «Να ασκηθεί αναίρεση αλλιώς θα προσφύγω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» – Τι είχε αναφέρει

Να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο «έκλεισε» η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της από επιχειρηματία σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, η Γεωργία Μπίκα. Συνοδευόμενη από το νέο της δικηγόρο, Ν. Διαλυνά, η Γεωργία Μπίκα, τόνισε αρχές Σεπτεμβρίου ενώ είχε αναφέρει πως πρόκειται για την τελευταία τους ελπίδα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, διαφορετικά όπως δήλωσε θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Τι είχε δηλώσει ο δικηγόρος της

Από την πλευρά του ο συνήγορος της κ. Μπίκα, Ν. Διαλυνάς είχε δηλώσει: «Ζητάμε να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε. Στην αναίρεσή μας αυτή λέμε πάρα πολλά. Δίνουμε πάρα πολλά στοιχεία για πολλά πράγματα και ότι δεν έχει γίνει κατά τη διάρκεια της προδικασίας». Ακόμη, σύμφωνα με τον κ. Διαλύνα υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να επανεξεταστούν και «ίσως είναι η τελευταία ελπίδα για να μην γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό». Όπως τόνισε ο συνήγορος: «Αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς, οι οποίοι θα δουν πράγματα που δεν ελήφθησαν υπόψη και πράγματα που δεν θα είναι προς τιμήν της χώρας μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments