People

Ο Ντελόν απαγγέλει απόψε για τους Ουκρανούς

Ο Ντελόν απαγγέλει απόψε για τους Ουκρανούς

Πηγή Φωτογραφίας: The Jakarta Post- Arbresh info

Η είδηση είναι ευχάριστη, η συμμετοχή του θρυλικού ηθοποιού είναι ευπρόσδεκτη, γεννά όμως, όπως είναι αναμενόμενο, το ερώτημα «Γιατί ο Ντελόν;»

Απόψε το βράδι, ο εμβληματικός Αλαίν Ντελόν απαγγέλει ποιήματα για τον συνάδελφό του Ζελένσκι και για τους Ουκρανούς, οι οποίοι αναμένεται να σταθούν μπροστά στους δέκτες τους, σε κάποιες στιγμές ανεμελιάς, μετά από σημαντικές ανακαταλήψεις εδαφών. Και μόνη η αναγγελία του επιθέτου «Ντελόν», ήταν αρκετή για να ξαφνιάσει τους Ουκρανούς,  ευχάριστα. Ο Ντελόν παραχώρησε μια συνέντευξη, η οποία είναι πλήρως αφιερωμένη στο ουκρανικό δράμα και η οποία πρόκειται να μεταδοθεί τηλεοπτικά σε αυτήν την χώρα της Ανατολικής Ευρώπης.

Η είδηση είναι ευχάριστη, η συμμετοχή του θρυλικού ηθοποιού είναι ευπρόσδεκτη, γεννά όμως, όπως είναι αναμενόμενο, το ερώτημα «Γιατί ο Ντελόν;».

Ερώτημα που έχει αρκετές λογικές εξηγήσεις. Και πριν από όλα, ο Αλαίν Ντελόν αισθανόταν ιδιαίτερα επηρεασμένος από την αρχική εισβολή των ρωσικών τανκς στην πλούσια ουκρανική γη, πριν από έξι μήνες. Άλλωστε, ο ίδιος ο κορυφαίος σταρ δεν κρύβει την συναισθηματική επιρροή που του άσκησε το πολεμικό γεγονός. «Με συγκίνησε πολύ αυτό που συμβαίνει εκεί, από την πρώτη στιγμή. Είναι σημαντικό, πιστεύω, να στηρίξουμε τους Ουκρανούς» και συμπληρώνει: «Για αυτό έδωσα αυτή τη συνέντευξη για τον λαό αυτό. Ήθελα να τους δείξω ότι έχουν την πλήρη προσοχή μου και το πηγαίο ενδιαφέρον μου».

Μάλιστα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο 86χρονος πια Αλαίν Ντελόν φρόντισε να συναντήσει τον Πρέσβη της Ουκρανίας στο αγαπημένο του Παρίσι. Τον συνάντησε στο Ουκρανικό Πολιτιστικό Κέντρο της Πόλης του Φωτός. Η αποψινή του παρουσία εξηγείται και από άλλους, πιο προσωπικούς λόγους. Ο Ουκρανός πρόεδρος, πρώην ηθοποιός, είναι ένας ειλικρινής θαυμαστής των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων του Αλαίν Ντελόν, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο Ζελένσκι τον έχει προσκαλέσει προσωπικά στην ουκρανική πρωτεύουσα: «Με κάλεσε στο Κίεβο για να τον συναντήσω. Μου είπε πως ήξερε την καριέρα μου σαν την παλάμη του χεριού του και πως εκτιμούσε πολύ τις ταινίες τις οποίες γύρισα».

Και ο Ζελένσκι δεν φαίνεται να είναι ο μόνος Ουκρανός που εκτιμά τον Ντελόν

«Ο Αλαίν Ντελόν γίνεται αντιληπτός από τους Ουκρανούς ως η εικόνα της Γαλλίας, η εικόνα του γαλλικού πολιτισμού, της τέχνης της. Για εμάς, η γαλλική κουλτούρα κατείχε πάντα μια πολύ σημαντική θέση. Ο Ντελόν είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ουκρανός Πρέσβης στη Γαλλία. Μετά την προβολή της συνέντευξης, ο Ντελόν πρόκειται να διαβάσει στίχους του Ουκρανού ποιητή Τάρας Σεβτσένκο, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον «φίλο Ζελένσκι». Ο διάσημος ηθοποιός θα δηλώσει τη συμπαράστασή του με το «Είμαι στο πλάι σου», ένα ποίημα γραμμένο κάπου στα μέσα του προπερασμένου αιώνα, μα επίκαιρο εν έτει 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments