Πολιτική

Μητσοτάκης ΟΗΕ ομιλία: Αυστηρή απάντηση προς τον Ερντογάν για τα “fake news”

Μητσοτάκης ΟΗΕ ομιλία: Αυστηρή απάντηση προς τον Ερντογάν για τα “fake news”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αυστηρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός - Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί απόψε 22:15 (ώρα Ελλάδος)

Αυστηρή απάντηση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία που θα πραγματοποιήσει στον ΟΗΕ. Ο πρωθυπουργός θα αποδομήσει ένα προς ένα τα επιχειρήματα της Άγκυρας η οποία εδώ και καιρό προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό. Οι ανυπόστατες κατηγορίες του κ. Ερντογάν απαντήθηκαν άμεσα από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ενώ σήμερα, στην προγραμματισμένη ομιλία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μια συνολικότερη τοποθέτηση που θα παρουσιάζει τις ελληνικές θέσεις αλλά και τον κακόβουλο χαρακτήρα των τουρκικών τοποθετήσεων.

Την ίδια στιγμή πάντως, και παρά τις καθημερινές εμπρηστικές δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός πως από την πλευρά της η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στον διάλογο. Για το προσφυγικό, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε προχωρήσει στη διάσωση χιλιάδων ανθρώπων στη θάλασσα», για να προσθέσει με έμφαση ότι «μόνον σήμερα η Ελλάδα διέσωσε περισσότερους από 100 ανθρώπους». «Έχουμε μια υποχρέωση να φυλάξουμε τα σύνορα μας, αλλά όποτε χρειάστηκε, βοηθήσαμε», πρόσθεσε, κατηγορώντας την Τουρκία για «αντιστροφή της πραγματικότητας». Πρότεινε μάλιστα ότι πρέπει να υπάρχει συνεργασία με την Τουρκία στο προσφυγικό, «να καθίσουμε μαζί σε ένα τραπέζι».

“Χαστούκι” από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία

Στις διακρίσεις που έχει υποστεί ο Ελληνισμός στην Ίμβρο και στην Κωνσταντινούπολη από τις αρχές και τις πολιτικές της Τουρκίας έχει αφιέρωμα το πανευρωπαϊκό ενημερωτικό δίκτυο Euronews.

Τις «πολιτικές διακρίσεων» που εφάρμοσε η Τουρκία κατά της ελληνικής μειονότητας  και είχαν ως αποτέλεσμα «να βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της εξαφάνισης», κατήγγειλε εκ μέρους της ΕΕ και των κρατών-μελών της ο ειδικός εκπρόσωπος της για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ίμον Γκίλμορ με δήλωσή του στην 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και με αφορμή την 30ή επέτειο από την έγκριση της Διακήρυξης για τα Δικαιώματα των Προσώπων που ανήκουν σε Εθνικές ή Εθνοτικές, Θρησκευτικές και Γλωσσικές Μειονότητες.

Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται και δεν αμαυρώνεται

Χθες, στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται και δεν αμαυρώνεται «από τις ασυναρτησίες, από τα ανυπόστατα πράγματα που ειπώθηκαν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ». Ο κ. Οικονόμου περιέγραψε την ομιλία Ερντογάν ως πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news, πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και χυδαία προπαγάνδα, με τελείως ανυπόστατους ισχυρισμούς, σε αντίθεση με αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments