Οικονομία

Power pass 2 πληρωμή: Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν χρήματα στους δικαιούχους

Power pass 2 πληρωμή: Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν χρήματα στους δικαιούχους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η πολυπόθητη πληρωμή του Power Pass

Τη Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η πολυπόθητη πληρωμή του Power Pass στους καταναλωτές που δικαιούνται την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (24/9) ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Υπάρχει η εικόνα ότι τη Δευτέρα θα γίνει η καταβολή του Power Pass στους δικαιούχους ενώ επέρριψε την ευθύνη της καθυστέρησης σε πάροχο που δεν είχε δώσει εγκαίρως τα στοιχεία των πελατών του έτσι ώστε να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα.

Ποια τα ποσά

Το ποσό που θα λάβετε εξαρτάται από το ύψος των λογαριασμών της περιόδου που καλύπτεται από το Power Pass. Τα ποσά της επιδότησης θα κυμαίνονται από 18 € έως και 600 € και θα υπολογίζονται στο 60% του ποσού που θα προκύπτει αφαιρώντας από τη ρήτρα αναπροσαρμογής τον λογαριασμό και το ποσό τυχόν εκπτώσεων.

Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης;

  • ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει “υποβολή αίτησης”.
  • ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.
  • ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων. – αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN. – αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.
  • ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για το ΙΒΑΝ/ΑΦΜ, και δεν απαιτούνται επιπλέον ενέργειες από τον πολίτη. Μετά την ολοκλήρωση της Περιόδου Υποβολής αιτήσεων (1η Ιουλίου 2022) θα εκτελεστούν οι διασταυρώσεις με τα στοιχεία λογαριασμών που θα δοθούν από τους παρόχους, ώστε να γίνει η εκκαθάριση και να υπολογιστεί το ποσό της επιδότησης.
  • ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.
  • ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments