Κόσμος

ΗΠΑ και Νότια Κορέα ξεκινούν κοινές ναυτικές ασκήσεις

ΗΠΑ και Νότια Κορέα ξεκινούν κοινές ναυτικές ασκήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Association of the United States Army

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι δύο χώρες ξεκίνησαν τις πρώτες συνδυασμένες ναυτικές τους ασκήσεις εδώ και πέντε χρόνια

Οι δύο χώρες ξεκίνησαν τις πρώτες συνδυασμένες ναυτικές τους ασκήσεις εδώ και πέντε χρόνια κοντά στη χερσόνησο, την επομένη της εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος σύμμαχος ασφαλείας της Νότιας Κορέας, στην οποία βρίσκονται περίπου 28.500 Αμερικανοί στρατιώτες, για να προστατεύσουν τη Χώρα από τον πυρηνικά οπλισμένο βόρειο γείτονά της.

Οι ασκήσεις, διάρκειας τεσσάρων ημερών, κινητοποιούν περισσότερα από είκοσι πλοία, συμπεριλαμβανομένου και του γνωστού αμερικανικού πυρηνικού αεροπλανοφόρου Ronald Reagan, καθώς και σημαντικών αεροπορικών πόρων. Θα αποτελούνται από προσομοιώσεις ναυτικής μάχης και ανθυποβρυχιακού πολέμου, τακτικούς ελιγμούς και άλλες θαλάσσιες επιχειρήσεις.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.