Διεθνή

ΕΕ: Προτρέπει την Ιταλία να εμμείνει στις μεταρρυθμίσεις εγκρίνοντας νέα κονδύλια

ΕΕ: Προτρέπει την Ιταλία να εμμείνει στις μεταρρυθμίσεις εγκρίνοντας νέα κονδύλια

Πηγή Φωτογραφίας: eu-italy-euractiv

Η Επιτροπή ανέφερε ότι η Ιταλία είχε επιτύχει μια σειρά από 45 ορόσημα και στόχους στη μεταρρύθμιση τομέων και πληροί τις προϋποθέσεις για ένα άλλο μέρος ενός προγράμματος 192 δισεκατομμυρίων ευρώ

 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέτρεψε τη νέα ιταλική κυβέρνηση να εμμείνει στα μεταρρυθμιστικά σχέδια καθώς άνοιξε τον δρόμο την Τρίτη για την καταβολή επιπλέον 21 δισεκατομμυρίων ευρώ σε κονδύλια για την ανάκαμψη μετά την πανδημία.

Η Επιτροπή ανέφερε ότι η Ιταλία είχε επιτύχει μια σειρά από 45 ορόσημα και στόχους στη μεταρρύθμιση τομέων όπως η δημόσια απασχόληση, οι προμήθειες, η φορολογική διοίκηση, η διδασκαλία και η υγειονομική περίθαλψη για να πληροί τις προϋποθέσεις για ένα άλλο μέρος ενός προγράμματος 192 δισεκατομμυρίων ευρώ.

“Συγχαρητήρια λοιπόν, Ιταλία, και συνέχισε την καλή δουλειά! Η Επιτροπή στέκεται δίπλα σου στην πορεία προς την ανάκαμψη”, δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η δεξιά συμμαχία υπό την ηγεσία της Τζόρτζια Μελόνι κέρδισε τις ιταλικές εθνικές εκλογές την Κυριακή, προκαλώντας ανησυχίες στις Βρυξέλλες ότι οι σχέσεις με τη νέα κυβέρνηση θα ήταν πιο δύσκολες από ό,τι επί πρωθυπουργίας Μάριο Ντράγκι.

Ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι είπε ότι η χρηματοδότηση προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να μεταμορφωθεί η ιταλική οικονομία.

«Προτρέπω την επόμενη ιταλική κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι θα εκμεταλλευτεί την  ευκαιρία», ανέφερε σε δήλωση ο Τζεντιλόνι.

Η Μελόνι είχε πει πριν από τις εκλογές ότι πρέπει να υπάρχει περιθώριο τροποποίησης του προγράμματος ώστε να αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης.

Η πιο πρόσφατη χρηματοδότηση, η οποία εξακολουθεί να υπόκειται στην τελική υπογραφή της ΕΕ, θα επενδυθεί σε τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες 5G, ο τουρισμός και οι μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σύστημα.

Η Ιταλία έχει ήδη λάβει περίπου 46 δισεκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης, η οποία καταβάλλεται με τη μορφή επιχορηγήσεων και δανείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments