Διεθνή

Πατριάρχης Κύριλλος: Άφεση αμαρτιών θα έχουν οι Ρώσοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν

Πατριάρχης Κύριλλος: Άφεση αμαρτιών θα έχουν οι Ρώσοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του για τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, επέκρινε τους αντιπάλους αυτού του πολέμου και κάλεσε τους Ρώσους να δείξουν αλληλεγγύη στο Κρεμλίνο

Ρώσοι στρατιώτες που πεθαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία θα ξεπλυθούν από όλες τις αμαρτίες τους, με βάση όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, λίγες μέρες αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την πρώτη επιστράτευση της Χώρας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου. Έχει ήδη εκφράσει την υποστήριξή του για τη στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, επέκρινε τους αντιπάλους αυτού του πολέμου και κάλεσε τους Ρώσους να δείξουν αλληλεγγύη στο Κρεμλίνο.

«Η Εκκλησία προσεύχεται να τελειώσει αυτή η μάχη όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ώστε όσο το δυνατόν λιγότεροι αδελφοί να αλληλοσκοτωθούν σε αυτόν τον αδελφοκτόνο πόλεμο», δήλωσε ο 75χρονος Κύριλλος, στο πρώτο του Κυριακάτικο κήρυγμα μετά τη διαταγή της μερικής επιστράτευσης.

«Αλλά την ίδια στιγμή, η Εκκλησία αντιλαμβάνεται ότι εάν κάποιος, με αίσθημα καθήκοντος και με την ανάγκη να τιμήσει τον όρκο του (…), πεθάνει για την εκπλήρωση αυτού του καθήκοντος, τότε (… ) θα έχει θυσιάσει τον εαυτό του για τους άλλους. Και έτσι, πιστεύουμε ότι αυτή η θυσία ξεπλένει όλες τις αμαρτίες που έχει διαπράξει ένας άνθρωπος», πρόσθεσε ο Ρώσος Πατριάρχης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments