Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Νέα παράνομη τουρκική NAVTEX – Βγαίνει το ερευνητικό Yunus δυτικά της Λέσβου

Ελληνοτουρκικά: Νέα παράνομη τουρκική NAVTEX – Βγαίνει το ερευνητικό Yunus δυτικά της Λέσβου

Πηγή Φωτογραφίας: yunnus-@aegeanhawk

Η Άγκυρα βγάζει από αύριο, Πέμπτη (29/09) στην περιοχή δυτικά της Λέσβου το ερευνητικό Yunus, το οποίο και θα μείνει στην περιοχή έως και τις 5 Οκτωβρίου - Σε πλήρη ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος

Τραβάει το σχοινί η Άγκυρα και με νέα παράνομη NAVTEX στο Αιγαίο, βγάζοντας το ερευνητικό Yunus δυτικά της Λέσβου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, η Άγκυρα βγάζει από αύριο, Πέμπτη (29/09) στην περιοχή δυτικά της Λέσβου το ερευνητικό Yunus, και θα μείνει στην περιοχή έως και τις 5 Οκτωβρίου.
Κινητικότητα καταγράφηκε ωστόσο σήμερα και στον ουρανό του Αιγαίου, κατά τη συνήθη πρακτική παραβιάσεων της Τουρκίας.
Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε 54 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου εκ των οποίων οι 48 έγιναν από τρία τουρκικά drones.
Ακόμα πέντε παραβιάσεις έγιναν από 4 μαχητικά F-16 που πέταξαν σε δύο σχηματισμούς και μια παραβίαση έγινε από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας ATR-72. Μια από τις παραπάνω παραβιάσεις ήταν η υτπέρπτηση που πραγματοποίησε τουρκικό drone πάνω από την Κίναρο.
Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Την δια ώρα μήνυμα ετοιμότητας στέλνει η Ελλάδα με την έξοδο μεγάλου μέρους του Στόλου στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής άσκηση «Αργώ 2022» και της άσκησης «Λόγχη» εν όψει της επικείμενης καθόδου του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis από τη Μαύρη Θάλασσα στη Ν.Α Μεσόγειο, πιθανότατα στις αρχές Οκτωβρίου.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments