Διεθνή

Die Zeit: «Στο κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας λόγω των δηλώσεων Κουμπίτσκι

Die Zeit: «Στο κόκκινο» οι σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας λόγω των δηλώσεων Κουμπίτσκι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Daily Sabah

Ο αντιπρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι είχε χαρακτηρίσει τον Τούρκο Πρόεδρο «αρουραίο του υπονόμου».

Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Γερμανικής Bundestag, του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι, σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μοιάζει με έναν «αρουραίο του υπονόμου» έχουν προκαλέσει ευρεία ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Ο αντιπρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι είχε χαρακτηρίσει τον Τούρκο Πρόεδρο «αρουραίο του υπονόμου». Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε αυτό με τον πιο έντονο τρόπο.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γερμανό πρεσβευτή στην Άγκυρα λόγω δηλώσεων του αντιπροέδρου της Bundestag Βόλφγκανγκ Κουμπίτσκι. Εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι καταδίκασαν τα προσβλητικά λόγια του Κουμπίτσκι με τον πιο έντονο τρόπο.

Ο βουλευτής του φιλελεύθερου FDP είχε περιγράψει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «μικρό αρουραίο του υπονόμου» σε εκδήλωση προεκλογικής εκστρατείας στην Κάτω Σαξονία. “Ένας αρουραίος υπονόμων είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, αλλά έξυπνο και δόλιο ον, γι’ αυτό εμφανίζεται και ως πρωταγωνιστής σε παιδικές ιστορίες ( Καλλέ , Ρατατούιγ )”, είπε στη συνέχεια ο Κουμπίτσκι.

Έκανε τη δήλωση ως μέρος μιας δήλωσης για την προσφυγική πολιτική του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έκλεισε μια συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα ωφελούσε την Τουρκία για τη μείωση του αριθμού των προσφύγων, είπε ο Kubicki. «Παρόλα αυτά, πρέπει να δούμε ότι το κύμα των προσφύγων μέσω της βαλκανικής οδού αυξάνεται ξανά, γεγονός που θέτει νέες προκλήσεις για τη γερμανική εξωτερική και εσωτερική πολιτική». Ένα νέο κρατικό κοινοβούλιο θα εκλεγεί στην Κάτω Σαξονία στις 9 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Tanju Bilgiç είπε ότι οι “απαράδεκτες δηλώσεις” ήταν ακατάλληλες για το αξίωμα του Κουμπίτσκι ως Αντιπροέδρου της γερμανικής Bundestag και στερούνταν οποιασδήποτε πολιτικής ηθικής ή ευθύνης. Ο Γερμανός πρέσβης ενημερώθηκε επίσης για την «έντονη αντίδρασή μας» στο θέμα αυτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments