Διεθνή

Μ. Βρετανία: Οι Εργατικοί διεκδικούν την εξουσία από την Τρας

Μ. Βρετανία: Οι Εργατικοί διεκδικούν την εξουσία από την Τρας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Καθώς αυξάνονται οι δυσκολίες για τη βρετανική Συντηρητική Κυβέρνηση, ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ υποστήριξε ότι οι Εργατικοί, ενωμένοι γύρω από μια κεντρώα γραμμή, θα ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν στην εξουσία

Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στη Μεγάλη Βρετανία είναι προγραμματισμένες για το επόμενο έτος και το κόμμα των Εργατικών δηλώνει έτοιμο να κυβερνήσει απέναντι στην Λιζ Τρας, η οποία μόλις εξελέγη Πρόεδρος των Συντηρητικών και Πρωθυπουργός.

Καθώς αυξάνονται οι δυσκολίες για τη βρετανική Συντηρητική Κυβέρνηση, ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ υποστήριξε ότι οι Εργατικοί, ενωμένοι γύρω από μια κεντρώα γραμμή, θα ήταν έτοιμοι να επιστρέψουν στην εξουσία.

Εν μέσω της ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, ο Κιρ Στάρμερ έχει εντείνει τις επιθέσεις στους Τόρις και τη νέα Πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

Η ανακοίνωση ενός μαζικού σχεδίου φορολογικής μείωσης που χρηματοδοτείται από το χρέος έχει προκαλέσει τη βύθιση της λίρας στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει γνωρίσει ποτέ και την αύξηση των επιτοκίων, γεγονός που έχει προκαλέσει λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο ηγέτης των Εργατικών ήταν σαφής: «Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της οικονομίας και για ποιο λόγο; Προκάλεσαν την κατάρρευση της λίρας, για ποιο πράγμα; Όχι για εσάς, όχι για τους εργαζόμενους, αλλά για φοροελαφρύνσεις για το πάμπλουτο 1%».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments