Ελλάδα

Πανεπιστημιούπολη: Ελεύθεροι οι 7 από τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και η δόκιμη αστυνομικός

Πανεπιστημιούπολη: Ελεύθεροι οι 7 από τους συλληφθέντες, ανάμεσά τους και η δόκιμη αστυνομικός

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Οι δίκες είχαν πλημμεληματικό χαρακτήρα και αναβλήθηκαν από το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά από τους συλληφθέντες για την υπόθεση των συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη, ανάμεσά τους και η 22χρονη αστυνομικός.

Οι δίκες είχαν πλημμεληματικό χαρακτήρα και αναβλήθηκαν από το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο. Έτσι, όλοι οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μεταξύ των οποίων και η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός.

Για τους επτά συλληφθέντες για πλημμελήματα έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Η εκδίκαση, ωστόσο, της πρώτης δικογραφίας αναβλήθηκε για τις 14 Νοεμβρίου 2022 λόγω της αποχής των δικηγόρων, ενώ η δεύτερη για τις 10 Οκτωβρίου 2022 λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα αστυνομικού.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για σωρεία αδικημάτων (κακουργημάτων και πλημμελημάτων) σε βάρος 23 ακόμη συλληφθέντων για την ίδια υπόθεση.

Κατά περίσταση οι 23 κατηγορούνται για: Εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και παράβαση του νόμου περί όπλων (πλημμεληματική και κακουργηματική). Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σε ανακριτή.

Δύο συλλήψεις στην Πρέβεζα

Νωρίτερα σήμερα, η ΕΛΑΣ, προχώρησε σε άλλες δύο συλλήψεις. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 30 και 27 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα είχαν και όπλα πάνω τους.

Αναφορικά με την εμπλοκή της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε χαρακτηριστικά: «Αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί και περιλαμβάνονται στις δικογραφίες, υπάρχει παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οποιος μετέδιδε πληροφορίες που αφορούσαν τη δράση της Ελληνικής Αστυνομίας σε κακοποιούς δεν μπορεί να έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments