Διεθνή

Σένγκεν: Σε “κίνδυνο” η Συνθήκη – Επανέρχονται διασυνοριακοί έλεγχοι

Σένγκεν: Σε “κίνδυνο” η Συνθήκη – Επανέρχονται διασυνοριακοί έλεγχοι

Πηγή Φωτογραφίας: schengen.europ-assistance

Η Αυστρία από σήμερα το πρωί επανενεργοποίησε τους μεθοριακούς ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τσεχίας

Σε σοβαρό κίνδυνο βρίσκεται η ελεύθερη διασυνοριακή διέλευση στην Ευρώπη, γνωστή ως Συνθήκη Σένγκεν, καθώς η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους, εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Η Αυστρία από σήμερα το πρωί επανενεργοποίησε τους μεθοριακούς ελέγχους στα σύνορα με τη Σλοβακία, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τσεχίας για να αποτρέψουν μεταναστευτικές ροές προς την Γερμανία.

«Είδαμε ότι η κρίση έχει φτάσει ήδη στην Γερμανία. Εξ ου και τα μέτρα που λαμβάνονται από την Γερμανία προς την Τσεχία. Από εκεί ως ντόμινο τα μέτρα πάνε από Τσεχία σε Σλοβακία κι ακολούθως από την Αυστρία προς την Σλοβακία προκειμένου να αποφευχθεί η καταστρατήγηση», ανέφερε ο Καρλ Νεχάμερ, καγκελάριος της Αυστρίας.

Η Αυστρία δεν θέλει να γίνει ο εναλλακτικός δρόμος για τους λαθροδιακινητές. Στην Τσεχία ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών έχει φθάσει σε ιστορικά υψηλά.

«Από την αρχή του έτους έχουμε καταγράψει κι ερευνήσει 140 εγκλήματα κι έχουμε απαγγείλει κατηγορίες κατά 125 λαθροδιακινητών. Αυτά είναι νούμερα που δεν τα έχουμε ξαναδεί. Συγκρίνετέ τα με το μεταναστευτικό κύμα του 2015. Έχουμε εντοπίσει 12.000 παράνομους μετανάστες φέτος, τέσσερις φορές περισσότερους από το 2015», λέει ο Μάρτιν Βόντρασεκ, αστυνομικός διευθυντής της Τσεχίας.

Η μεγαλύτερη αύξηση στην Τσεχία είναι από Ινδούς μετανάστες, αν και ο περισσότερος όγκος εξακολουθεί να προέρχεται από την Μέση Ανατολή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments