Διεθνή

Ζελένσκι: Ζήτησε από τον Τριντό βοήθεια για την αφαίρεση ναρκών από τα ουκρανικά εδάφη

Ζελένσκι: Ζήτησε από τον Τριντό βοήθεια για την αφαίρεση ναρκών από τα ουκρανικά εδάφη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου(wikipedia)

Ο Ζελένσκι, σε ομιλία μέσω βίντεο μετά από συνομιλία με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, είπε ότι ο Καναδάς έχει την κατάλληλη τεχνολογία και τις κατάλληλες ανθρωπιστικές φιλοδοξίες για να βοηθήσει

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι κάλεσε τον Καναδά να ηγηθεί μιας άνευ προηγουμένου προσπάθειας για να απαλλάξει τη χώρα του από τις νάρκες ξηράς που συνδέονται με την επτά μηνών εισβολή της Ρωσίας.

Ο Καναδάς έχει πρωτοστατήσει σε παγκόσμιες εκστρατείες για την απαγόρευση των ναρκών ξηράς από τη δεκαετία του 1990. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη Σύμβαση της Οττάβα του 1999, που υπογράφηκε από 133 κράτη, για να απαγορεύσει τη χρήση των όπλων.

Ο Ζελένσκι, σε ομιλία μέσω βίντεο μετά από συνομιλία με τον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, είπε ότι ο Καναδάς έχει την κατάλληλη τεχνολογία και τις κατάλληλες ανθρωπιστικές φιλοδοξίες για να βοηθήσει.

“Κάλεσα τον πρωθυπουργό Τριντό να ηγηθεί μιας παγκόσμιας προσπάθειας για την εκκαθάριση της γης μας από ρωσικές νάρκες και οβίδες. Ως αποτέλεσμα του ρωσικού πολέμου, το έδαφος της Ουκρανίας έχει μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις ναρκών στον κόσμο”, είπε.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν έχει γίνει πριν: πρέπει να δημιουργήσουμε ένα προηγούμενο ταχείας και ευρείας εκκαθάρισης ναρκοπεδίων και να μην αφήσουμε το πρόβλημα για δεκαετίες», είπε, ευχαριστώντας τον Καναδά για την «ετοιμότητά του να βοηθήσει».

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στην πρόταση του Ζελένσκι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση της Οτάβα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments