Πολιτική

Πλεύρης: Δίνουμε μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Πλεύρης: Δίνουμε μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Δίνουμε καθημερινή μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την πανδημία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας

«Δίνουμε καθημερινή μάχη για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την πανδημία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας. «Εγώ να δεχθώ την όποια κριτική. Να φτάνετε όμως να χειροκροτείτε έναν άνθρωπο που με ονομάζει minister death, αυτό ανταποκρίνεται στο πολιτικό επίπεδο που απαιτούν οι περιστάσεις;», είπε ο κ. Πλεύρης, απευθυνόμενος ιδίως στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σχέση με όσα του είχε καταλογίσει νωρίτερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Τι απάντησε στον Παύλο Πολάκη

Ο υπουργός Υγείας απάντησε στα πυρά που δέχθηκε νωρίτερα από τον Παύλο Πολάκη (ΣΥΡΙΖΑ), για τους θανάτους, επί θητείας του κ. Πλεύρη, στο υπουργείο Υγείας. Με το τέλος του καλοκαιριού, υπήρξε η μετάλλαξη «δέλτα», η πλέον φονική μετάλλαξη, που είχε ως συνέπεια να αυξηθούν οι θάνατοι είπε ο κ. Πλεύρης και επισήμανε πως «όταν έχεις αύξηση των κρουσμάτων και αύξηση των νοσηλειών, προφανώς θα υπάρξει αύξηση στις βαριές νοσηλείες και στους θανάτους».

Ειδικότερα, και ως προς την σφοδρή κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στον απόηχο της μελέτης του καθηγητή Θ. Λύτρα, ο υπουργός υγείας είπε ότι «οι επιστημονικές μελέτες δεν είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι επιστήμονες κάνουν μελέτες, αυτές οι μελέτες γίνονται αντικείμενο συζήτησης στην επιστημονική κοινότητα» και «τα συμπεράσματα κάθε μελέτης, μπορεί η πολιτεία να τα αξιολογεί, με τα όργανά της, και ό,τι θεωρεί ότι είναι σωστό να το εφαρμόζει, όπου θεωρεί πως κάτι δεν είναι σωστό, να μην το εφαρμόζει».

Τα στοιχεία της μελέτης Λύτρα, σημείωσε, «αξιολογούνται από τα επιστημονικά όργανα. Έχει στατιστικά στοιχεία και η ίδια η μελέτη επισημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσει άλλη έρευνα, για τους λόγους της θνητότητας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments