Αθλητισμός

Basket League: Προς αύξηση σε 7 ο αριθμός των ξένων παικτών

Basket League: Προς αύξηση σε 7 ο αριθμός των ξένων παικτών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η τελική έγκριση αναμένεται να δοθεί στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα

Την αύξηση σε 7 του αριθμού των ξένων παικτών από τη φετινή σεζόν υποστηρίζουν οι περισσότερες ομάδες της Basket League και ήδη με ψήφους 9 υπέρ και 3 κατά η πρόταση πέρασε στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, κι όλα δείχνουν πως θα υπάρξει η τελική έγκριση στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα (3/10).

Από τις προηγούμενες μέρες είχε φανεί ότι η αύξηση του αριθμού των ξένων παικτών θα γίνει πραγματικότητα, με τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να επιθυμούν εξαρχής κάτι τέτοιο αφού έχουν 7 ξένους παίκτες στο ρόστερ τους. Σε αυτούς τους δύο, λοιπόν, προστέθηκαν και οι ΑΕΚ, Περιστέρι, Καρδίτσα, Άρης, Λαύριο, Ιωνικός και Απόλλων Πάτρας, με αποτέλεσμα να μοιάζει δεδομένο πλέον πως η αλλαγή θα εγκριθεί.

Οι τρεις ομάδες που ψήφισαν κατά ήταν οι ΠΑΟΚ, Προμηθέας και Κολοσσός, με τους Θεσσαλονικείς να ψηφίζουν κατά επειδή δεν πέρασε η αρχική πρόταση τους που έλεγε ότι θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ίδιο παιχνίδι και οι 7 ξένοι.

Κάτι που δεν θα ισχύει, αφού η συμφωνία προβλέπει ότι ναι μεν οι ομάδες θα μπορούν να έχουν μέχρι και 7 ξένους, ένας όμως θα μένει έξω από κάθε παιχνίδι, αφού θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι έξι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments