Διεθνή

Πούτιν: Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της κατάρρευσης της ΕΣΔΔ

Πούτιν: Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι συνέπεια της κατάρρευσης της ΕΣΔΔ

Πηγή Φωτογραφίας: 1tv/notesfrompoland/the washington post

Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη» θα σχηματιζόταν μέσα από «μια δύσκολη διαδικασία»

Η σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία μαίνεται για περισσότερο από έξι μήνες, είναι το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, Β. Πούτιν.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι συγκρούσεις στην πρώην ΕΣΣΔ, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ήταν το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης και κατηγόρησε τη Δύση ότι σπέρνει διχόνοια.

«Γνωρίζουμε ότι η Δύση αναπτύσσει σενάρια για να υποκινήσει νέες συγκρούσεις στον χώρο της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ)», τόνισε ο Πούτιν, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας από χώρες μέλη της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, η οποία συγκεντρώνει πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Πρόκειται για έναν περιφερειακό διεθνή οργανισμό, στον οποίο συμμετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, οι οποίες σχηματίσθηκαν μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο εν λόγω οργανισμός περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Αρμενία, το Αζερμπαïτζάν, την Λευκορωσία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, την Μολδαβία, το Τατζικιστάν και το Ουζμπεκιστάν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Απλώς δείτε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τι συμβαίνει στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ. Όλα αυτά, φυσικά, είναι αποτελέσματα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης».

Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε επίσης ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη» θα σχηματιζόταν μέσα από «μια δύσκολη διαδικασία».

«Μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αδυσώπητα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα, που η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί. Και βλέπουμε όλα όσα προκύπτουν από αυτό», είπε ακόμη ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να ακολουθήσει μια πολιτική υπαγορεύσεων σε όλους τους τομείς – από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού

και του αθλητισμού – αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και νέες κρίσεις».

Υπενθυμίζεται, στο σημείο αυτό, ότι στις 16 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας ασιατικής περιφερειακής συνόδου κορυφής, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ήδη θέσει ως αντίβαρο στη δυτική τάξη πραγμάτων τον «αυξανόμενο ρόλο των νέων κέντρων εξουσίας». Στο παρελθόν, μάλιστα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είχε διστάσει να χαρακτηρίσει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ ως τη «μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του εικοστού αιώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments