Διεθνή

Πούτιν σε Ερντογάν: «Με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα τα δημοψηφίσματα»

Πούτιν σε Ερντογάν: «Με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα τα δημοψηφίσματα»

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

Σε τηλεφωνικής επικοινωνία συζητήθηκε επίσης η συμφωνία για τα σιτηρά, καθώς επίσης οι εμπορικές και οικονομικές συμφωνίες Ρωσίας - Τουρκίας

Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων συζήτησαν σε τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμίλινο ήταν « μια ουσιαστική συζήτηση για διάφορες πτυχές της ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας και την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία».

Οι δύο ηγέτες όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση επεσήμαναν την προοδευτική δυναμική των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και τη σημαντική αύξηση του εμπορικού τζίρου.

Αναφορικά με τα δημοψηφίσματα στς 4 υπό προσάρτηση περιοχές Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνα και της Ζαπορόζιε, ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Ερντογάν πως ήταν διαφανή και διεξήχθησαν σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη του ΟΗΕ.

Παράλληλα δόθηκε « θετική αξιολόγηση για την αλληλεπίδραση στον ενεργειακό τομέα, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμβάσεων για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία και την κοινή κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Akkuyu».

Τέλος, ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε και στις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream χαρακτηρίζοντας τη δολιοφθορά «πράξη διεθνούς τρομοκρατίας».

Ερνοτγάν: Κάλεσε τον Πούτιν να δώσει άλλη μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις

Από την τουρκική πλευρά, έγινε γνωστό ότι  « ο Πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν να δώσει άλλη μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παίξει μεσολαβητικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του κοινού μηχανισμού για την εφαρμογή της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, υποστηρίζοντας  την παράτασή της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments