Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αναστάσιος Λαυρέντζος
Οικονομολόγος, συγγραφέας

Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr: Η Ευρώπη θα σαρωθεί από οικονομικές & πολιτικές αναταράξεις

Ο Αναστάσιος Λαυρέντζος, Οικονομολόγος, συγγραφέας ανέφερε ότι η Ευρώπη θα σαρωθεί από οικονομικές & πολιτικές αναταράξεις
Αναστάσιος Λαυρέντζος στο pagenews.gr: Η Ευρώπη θα σαρωθεί από οικονομικές & πολιτικές αναταράξεις
“Πράγματι είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και δεν το λέμε αυτό για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις γιατί πιστεύω γενικά ότι ο πλανήτης έχει μπει σε μια αναθεωρητική εποχή όπως λέω. Ο κόσμος όπως τον γνωρίσαμε μεταπολεμικά μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο και όπως αποτυπώθηκε στις τότε συνθήκες έχει μεταβληθεί όσον αφορά τους συσχετισμούς του τις παραγωγικές δυνατότητες, τις οικονομικές ανακατατάξεις που έχουν γίνει και αυτό συνεπάγεται και κοινωνικές μεταβολές. Ας μην ξεχνάμε ότι στα χρόνια αυτά που πέρασαν της μεγάλης ειρήνης περίπου 70 χρόνων που έχει ζήσει ο πλανήτης έχουμε μια τρομακτική μετατόπιση προς τη μεριά της Ρωσίας και του ειρηνικού όπως λέμε της οικονομικής δραστηριότητας με εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων να έχουν περάσει το κατώφλι της φτώχειας και να έχουν μπει πλέον στη μαζική παραγωγή και στον αστικοποιημένο τρόπο ζωής με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατανάλωση αλλά και για την οικονομική ισχύ χωρών όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία και άλλες χώρες της Ασίας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Δύση σταδιακά να χάνει την πρωτοκαθεδρία που γνώρισε τους 3 μ3 4 τελευταίους αιώνες και αυτό συνεπάγεται σοβαρά ζητήματα για το μέχρι τώρα πλανητικά κυρίαρχο που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες” σημείωσε ο κ. Λαυρέντζος.
“Αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο το έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από τη δεκαετία του ’80 και συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια για 3 δεκαετίες 4 περίπου στην αρχή δεν ήταν πολύ ορατό τώρα όμως είναι ξεκάθαρο τι έχει συμβεί συνεπάγεται όμως αναπόφευκτα εκτός από αναβολή των οικονομικών ισορροπιών συνεπάγεται και οικονομικές μεταβολές γιατί μαζί με τη φυγή κεφαλαίων την οποία επέλεξαν οι καπιταλιστικές δυνάμεις και του δυτικού κόσμου για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους έγινε ατύπως και μια εξαγωγή θέσεων εργασίας” σημείωσε.