Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Μάριος Ευθυμιόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Πρόεδρος Strategy International

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Θα υπάρξουν εξελίξεις από Βαλκάνια μέχρι Μ.Ανατολή & Β. Αφρική

Ο Μάριος Ευθυμιόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Πρόεδρος Strategy International αναφέρθηκε στο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις από Βαλκάνια μέχρι Μ.Ανατολή & Β. Αφρική
Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Θα υπάρξουν εξελίξεις από Βαλκάνια μέχρι Μ.Ανατολή & Β. Αφρική
“Είναι κάποια από τα γεγονότα από τα οποία ουσιαστικά θα μάθουμε αργότερα στην ιστορία η οποία θα γραφτεί ότι είναι ένα από τα πολλά γεγονότα όπου μυστικές υπηρεσίες έδρασαν με τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η απαρχή του Ψυχρού Πολέμου, όχι απαραιτήτως αλλά σίγουρα είναι χαρακτηριστικά τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες ιστορίες, στην κεντρική και Ανατολική Ευρώπη εντός της τότε Σοβιετικής Μόσχας και βεβαίως υπήρχαν τα αντίστοιχα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπαίνουμε σε ένα καινούριο παιχνίδι μια καινούρια πολιτική κατάσταση η οποία περιλαμβάνει μέτρα και αντίμετρα που παίρνουν οι μυστικές υπηρεσίες και δρουν με τον τρόπο τον οποίο δρουν. Είναι δύσκολοι επόμενοι μήνες γιατί θα υπάρξει αντίδραση της παγκόσμιας αγοράς σε οποιαδήποτε κίνηση κάνει ο Πούτιν. Η προσάρτηση αυτή και η ανακοίνωση δεν είναι τυχαία που έγινε Παρασκευή βέβαια δεδομένη ότι η αντίδραση η οποιαδήποτε της παγκόσμιας αγοράς θα είναι τη Δευτέρα, άρα το Σαββατοκύριακο δημιουργείτε πανικός, διατηρούμε και διαμορφώνουμε ένα καινούριο πλαίσιο πανικού και τη Δευτέρα βγαίνουμε στις αγορές για να δούμε πως αντιδρούν οι αγορές στο παγκόσμιο αρχής γενόμενης όπως είπατε σωστά με τα ζητήματα ενέργειας και τις ενεργειακές ενέργειες” σημείωσε ο κ. Ευθυμίοπουλος.
“Από ότι φαίνεται ενώ η αγορά ήδη φαίνεται ότι αλλάζει το ποσοστό του αερίου και του πετρελαίου και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει για ακόμη μια φορά ότι έχει την ικανότητα για μια ακόμη φορά να επιλύει ζητήματα και ταυτόχρονα την ικανότητα να μην τα επιλύει και η μη επίλυση των δικών της ζητημάτων φέρνει διαφορετικά και αρνητικά αποτελέσματα..” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μάριος Ευθυμιόπουλος.