Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Θανάσης Δρούγος
Γεωστρατηγικός Αναλυτής

Θανάσης Δρούγος στο pagenews.gr: Είναι πιθανό να υπάρξει πυρηνική κλιμάκωση

Ο Θανάσης Δρούγος, Γεωστρατηγικός Αναλυτής αναφέρθηκε στο ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πυρηνική κλιμάκωση.

Ο Θανάσης Δρούγος, Γεωστρατηγικός Αναλυτής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero, με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξει πυρηνική κλιμάκωση.

Θανάσης Δρούγος στο pagenews.gr: Είναι πιθανό να υπάρξει πυρηνική κλιμάκωση

“Υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα εν εξελίξει στη νέα φάση των γεγονότων στην Ουκρανία. Ένα είναι σχετικά με κλιμάκωση σε μετά συμβατική απειλή και ενέργεια, δηλαδή πυρηνικά, πρακτικά κυρίως μικρού βεληνεκούς και όχι ιδιαίτερα ραδιενεργά όπως είναι κάποια μέσου βεληνεκούς. Δεύτερον έχουμε τη νέα υβριδική απειλή όπως την ονομάζω δηλαδή αυτό που γίνεται με τα ενεργειακά ζητήματα στη Βαλτική και τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2 στο οποίο επίσης πρέπει να δώσουμε έμφαση και την επιβεβαίωση από πλευράς Πούτιν των αποσχιστικών δημοψηφισμάτων 23 με 27 Σεπτεμβρίου στις 4 περιοχές” ανέφερε ο κ. Δρούγος.

“Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής αφορά αυτό το συγκεκριμένο 15% της εκτασιακής ύπαρξης της Ουκρανίας, δηλαδή όσο είναι και η Πορτογαλία εκτασιακά και λίγο λιγότερο από την έκταση της Ουγγαρίας. Λογικά επ αυτών αλλά όπως αντιλαμβανόμαστε και από τον κ. Κουλέμπα τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας και τον κ. Ρέστοβιτς τον εξ απορρήτων σύμβουλο του προέδρου Ζελένσκι προφανώς ο πόλεμος θα συνεχιστεί κανονικά γιατί εμείς θέλουμε να πάμε να πάρουμε πίσω αυτά τα οποία έχουν χαθεί. Ως εκ τούτου τα πράγματα είναι πολύπλοκα λογικά σε πρώτη φάση δείχνει τις περιοχές τις κατεχόμενες το 15% αλλά από εκεί και πέρα θα δούμε πως θα εξελιχθούν και τη δήλωση του Ζαλούσιν του αρχηγού του Ουκρανικού στρατού ότι εμείς πάμε πίσω ιδιαίτερα σε Χερσώνα και Ζαπορίζια να τα πάρουμε τώρα. Οι Ρώσοι θα θεωρούν ότι είναι ρωσικό έδαφος και στην Κριμαία την χτυπήσαν με πυραύλους οι Ουκρανοί πριν από 2 μήνες και μάλιστα καταστρέψαν και βάση στη Δυτική πλευρά της Κριμαίας και η Ρωσία δεν αντέδρασε με κάποιες περίεργες ή άλλες συμβατικές ενέργειες” σημείωσε ο Γεωστρατηγικός Αναλυτής κ. Θανάσης Δρούγος.