Πολιτική

Κωνσταντινόπουλος: Πως η κυβέρνηση αποτυγχάνει να διαχειριστεί τις κρίσεις αλλά κερδίζει τις δημοσκοπήσεις

Κωνσταντινόπουλος: Πως η κυβέρνηση αποτυγχάνει να διαχειριστεί τις κρίσεις αλλά κερδίζει τις δημοσκοπήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis σχολίασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Την τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis σχολίασε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως γίνεται η κυβέρνηση να αποτυγχάνει να διαχειριστεί κρίσεις αλλά να κερδίζει τις δημοσκοπήσεις.

“Οι δημοσκοπήσεις είναι για να τις παρακολουθούν τα κόμματα, να τις αξιολογούν και να ορίζουν τη στρατηγική τους. Πολλοί υποστηρίζουν ότι επενδύσαμε πολιτικά στις υποκλοπές, αλλά αυτό είναι παράλογο γιατί δεν βάλαμε εμείς το Μαξίμου να μας παρακολουθεί. Ο αγώνας που έχουμε δώσει για να διερευνηθεί το θέμα των υποκλοπών δεν είναι για να κερδίσουμε πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη. Αλλά για να προστατεύσουμε τη δημοκρατία, τους θεσμούς, τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημοσιογράφους και όλους τους πολίτες της χώρας, για να μη γίνονται οι πολίτες έρμαιο όποιου έχει την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσει και για να μην παρακολουθούν οι κυβερνήσεις τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Πρέπει να επισημάνουμε ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν δείξει ότι οι πολίτες της χώρας, κατά 65%, υποστηρίζουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και ήξερε για τις υποκλοπές και τις επέτρεψε”.

Για τις δημοσκοπήσεις

“Εγώ είμαι θετικά προσκείμενος στις έρευνες γνώμης. Αλλά αν συμβαίνουν όλα αυτά, πώς η κυβέρνηση πάει τόσο καλά στις δημοσκοπήσεις; Το ΠΑΣΟΚ δίνει μια μάχη για να κατανοήσει ο κόσμος τη διαφορετική πολιτική του πρόταση. Για την ακρίβεια, έχουμε προτείνει πλαφόν στη λιανική τιμή ρεύματος, τη μόνη πρόταση που μειώσει το κόστος για τον πολίτη και χωρίς να επιστρέφει τα χρήματα στους ηλεκτροπαραγωγούς. Γιατί εμείς στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι ο ρόλος των κομμάτων είναι να κάνουν πραγματικές πολιτικές προτάσεις. Για αυτό, πριν ένα χρόνο φέραμε στο δημόσιο διάλογο της χώρας τη συζήτηση για την κοινωνική κατοικία, ένα θέμα άμεσα συνδεδεμένο με την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να κάνουν οικογένειες εξαιτίας του προβλήματος στέγης. Πρώτοι θίξαμε το θέμα ότι η κυβέρνηση έχει εντάξει μόνο 100 σπίτια στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, την ώρα που η Πορτογαλία είχε εντάξει 26.000 σπίτια για να αξιοποιηθούν ως κοινωνικές κατοικίες. Επίσης μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με τη στέγαση των φοιτητών. Εξαρχής, λοιπόν, είχαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την κοινωνική κατοικία” σημείωσε.

Ποιοι οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ

“Το ζητούμενο για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, να είμαστε κοντά με τον κόσμο. Παλιά οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ κατά 60% προτιμούσαν συνεργασία με τη ΝΔ. Σήμερα με τις τρέχουσες συνθήκες οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απαντούν κατά 17% ότι θα προτιμούσαν συνεργασία με ΝΔ και κατά 14% ότι θα προτιμούσαν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μια επιτυχία γιατί όλοι έχουν καταλάβει ότι όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ” ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments