Πολιτική

ΥΠΕΞ: Δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση ουκρανικών κατεχομένων από τη Ρωσία

ΥΠΕΞ: Δεν αναγνωρίζουμε την προσάρτηση ουκρανικών κατεχομένων από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την προσάρτηση των κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, το ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταδικάζει την απόφαση της προσάρτησης, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη και άκυρη, και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση των εδαφών αυτών και συνεχίζει να στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ για την καταδίκη της προσάρτησης των ουκρανικών εδαφών

Η Ελλάδα καταδικάζει την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσική Ομοσπονδία. Η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη.

Η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει.

Η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών.

Θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση 4 περιοχών

Κατά την ομιλία του από το Κρεμλίνο ενώπιον εκατοντάδων μελών του πολιτικού προσωπικού της Μόσχας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν είπε στο ακροατήριο ότι τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων είναι γνωστά και πως η επιλογή των ψηφοφόρων (διεθνώς καταδικασμένα) είναι «οριστική». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για όσους πολέμησαν σε αυτό που συνεχίζει να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι οι κάτοικοι των τεσσάρων αυτών περιοχών που θα προσαρτηθούν στην Ρωσία, έχουν λάβει την απόφασή τους. «Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, πολύ γνωστά» είπε. (Υπενθυμίζεται πως τα δημοψηφίσματα καταδικάστηκαν ως παράνομα από τη Δύση και τους εμπειρογνώμονες).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments