Διεθνή

Προσάρτηση περιοχών από τη Ρωσία: Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις Πούτιν – Δείτε live

Προσάρτηση περιοχών από τη Ρωσία: Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις Πούτιν – Δείτε live

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot

Ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις Πούτιν

Ολοκληρώθηκε η «φιέστα» του Πούτιν στο Κρεμλίνο για την τελετή για την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας στη Ρωσία, μετά το ψευδοδημοψηφίσματα, παρουσία του Ρώσου υπουργού άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αντιπροέδρου του συμβουλίου ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κοινοποίησε νωρίτερα σήμερα στη Δούμα τις αιτήσεις και το σχέδιο των περιφερειών Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζιας και Χερσώνας για την προσάρτησή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοινοποίησε στην Κρατική Δούμα τις αιτήσεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, της περιοχής της Ζαπορίζια και της περιοχής της Χερσώνας να τις δεχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία ως νέα υποκείμενα», ανέφερε ο Βολοντίν στο κανάλι της Κρατικής Δούμας στο Telegram.

Πούτιν: Η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη

Κατά την ομιλία του από το Κρεμλίνο ενώπιον εκατοντάδων μελών του πολιτικού προσωπικού της Μόσχας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν είπε στο ακροατήριο ότι τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων είναι γνωστά και πως η επιλογή των ψηφοφόρων (διεθνώς καταδικασμένα) είναι «οριστική». Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για όσους πολέμησαν σε αυτό που συνεχίζει να αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι οι κάτοικοι των τεσσάρων αυτών περιοχών που θα προσαρτηθούν στην Ρωσία, έχουν λάβει την απόφασή τους. «Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, πολύ γνωστά» είπε. (Υπενθυμίζεται πως τα δημοψηφίσματα καταδικάστηκαν ως παράνομα από τη Δύση και τους εμπειρογνώμονες).

Κάλεσμα στο Κίεβο για διαπραγματεύσεις

Ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε την Ουκρανία «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες» και να διαπραγματευθεί, την ώρα που η Μόσχα ετοιμάζεται να προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές, έπειτα από «δημοψηφίσματα» που έχουν καταγγελθεί από το Κίεβο και την Δύση.

Δείτε το βίντεο από την τελετή

Πούτιν σε Ερντογάν: «Με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα τα δημοψηφίσματα»

Ένα ευρύ φάσμα θεμάτων συζήτησαν σε τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Όπως ανακοινώθηκε από το Κρεμίλινο ήταν « μια ουσιαστική συζήτηση για διάφορες πτυχές της ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας και την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία». Οι δύο ηγέτες όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση επεσήμαναν την προοδευτική δυναμική των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και τη σημαντική αύξηση του εμπορικού τζίρου.

Αναφορικά με τα δημοψηφίσματα στις 4 υπό προσάρτηση περιοχές Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνα και της Ζαπορόζια, ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Ερντογάν πως ήταν διαφανή και διεξήχθησαν σε πλήρη συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Χάρτη του ΟΗΕ.

Παράλληλα δόθηκε « θετική αξιολόγηση για την αλληλεπίδραση στον ενεργειακό τομέα, στο πλαίσιο της υλοποίησης των συμβάσεων για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία και την κοινή κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Akkuyu». Τέλος, ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε και στις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream χαρακτηρίζοντας τη δολιοφθορά «πράξη διεθνούς τρομοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments