Αθλητισμός

Εφημερίδα Σαββάτου: «Λειτούργησε κουτοπόνηρα ο Ολυμπιακός με τον Πασχαλάκη»

Εφημερίδα Σαββάτου: «Λειτούργησε κουτοπόνηρα ο Ολυμπιακός με τον Πασχαλάκη»

Πηγή Φωτογραφίας: Thrylos24

Τα λαμπερά εγκαίνια της «OPAP Arena» κυριαρχούν στον Πρωινό Τύπο

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ – ΩΡΑ

Το μέλλον ανήκει στην ΑΕΚ. Όσα ζήσαμε οι ευλογημένοι που βρεθήκαμε στα Φιλαδέλφεια, όσοι είδαν μέσα από την τηλεοπτική κάλυψη και όσα έδειξαν οι ιστοσελίδες, είναι απλά η αρχή. Η ΑΕΚ μπαίνει σε μία νέα εποχή. Η ΑΕΚ βρίσκει ξανά το σπίτι της. Το έβλεπες, το αισθανόσουν, όταν γυρνούσες στους δρόμους γύρω από το «ναό». Έβλεπες ανθρώπους όλων των ηλικιών και των φύλων να είναι χαμογελαστοί. Ήταν η χαρά τους. Η χαρά όλης της ΑΕΚ και σε αυτή την γιορτή δεν χωρούν θλιμμένοι.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc)

Η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο και θα το διαπιστώσει αρχής γενομένης από το ματς της Δευτέρας με τον Ιωνικό. Αναλογιστείτε πως θα αισθάνθηκε κάποιος παίκτης βλέποντας τις εξέδρες να κατακλύζονται από κόσμο και να κρέμεται ο κόσμος σαν τσαμπιά, περιμένοντας την στιγμή που θα δουν ξανά τους ήρωες με τα κίτρινα και τα μαύρα. Το πρώτο βήμα έγινε, έρχονται και τα καλύτερα. Μείνετε ενωμένοι και θα ζήσουμε τις επόμενες στιγμές δόξας της ΑΕΚ.

Ιστορική η χθεσινή μέρα για την ΑΕΚ. Καταλαβαίνουμε απόλυτα το ξέσπασμα και την συναισθηματική φόρτιση του κόσμου της, που περίμενε δύο δεκαετίες να επιστρέφει στη Ν.Φιλαδέλφεια. Ήταν πολλά τα 19 χρόνια… Εκεί είναι το σπίτι της, εκεί χτυπά η καρδιά της! Το ΟΑΚΑ ήταν ένα «ξένο» γήπεδο, ένα αποκρουστικό γήπεδο, ένα… αφιλόξενο γήπεδο ακόμα και για τον εκάστοτε γηπεδούχο.

Αν σταθούμε καθαρά στις εικόνες που είδαμε χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες, τότε κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το νέο γήπεδο είναι ικανό να δώσει ώθηση στην ΑΕΚ. Προφανώς και τα γκολ δεν θα τα βάζουν ούτε οι οπαδοί ούτε τα… καθίσματα. Όπως και να έχει, όμως, όταν μία ομάδα αποκτάει το δικό της σπίτι, της προσφέρει έξτρα δύναμη για να προχωρήσει. Ή έστω να θέσει τις βάσεις για την περαιτέρω αγωνιστική της βελτίωση.

Ήταν πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ που έμπαιναν στο νέο γήπεδο με δάκρυα στα μάτια. Το δυνατό συναίσθημα που τους τα προκάλεσε είναι σεβαστό, είναι ιερό. Ταυτίζεται με προσωπικές αναμνήσεις, με ιστορίες, με αφηγήσεις, με γέλια και με κλάματα. Υπάρχουν πράγματα που δεν χρειάζεται να τα υπεραναλύουμε, να τα αντικειμενικοποιούμε.

Χθες το βράδυ, εκατοντάδες χιλιάδες οπαδοί της «Ένωσης» αγαλλίασαν και συγκινήθηκαν διότι μετά από δέκα εννέα χρόνια η ομάδα τους αποκτά και πάλι στέγη και μάλιστα σε ένα γήπεδο που δημιουργήθηκε για να θυμίζει την ιστορία, την καταγωγή και την πορεία του συλλόγου μέσα στα χρόνια. Οι οπαδοί βίωσαν την έλλειψη γηπέδου για τόσα χρόνια ως έναν νέο ξεριζωμό. Ταύτισαν την έλλειψη του ως καταστροφή που τους οδήγησε να μην έχουν γηπεδική πατρίδα. Οι αντιστοιχήσεις είναι σαφείς και προέκυψαν συνειρμικά, ειδικά για τους οπαδούς που οι πρόγονοι τους έφτασαν ξεριζωμένοι στην Ελλάδα πριν από εκατό χρόνια.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΛΚΑΣ – FORZA

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, κάτι που είχε έτοιμο εδώ και καιρό απλά λειτούργησε πάλι λίγο κουτοπόνηρα. Στον Πειραιά, περίμεναν βλέπετε να μη τραβήξει ο Κοτάρσκι για να ανακοινώσουν Πασχαλάκη και να δημιουργηθεί εσωτερικό θέμα. Τελικά, μάλλον θα δημιουργηθεί σε αυτούς στη πρώτη ζεμπεκιά. Η ωμή πραγματικότητα, είναι πως ο ΠΑΟΚ επέλεξε να αφήσει έναν τερματοφύλακα που δεν είχε τα σύγχρονα χαρακτηριστικά και να πάρει έναν άλλο που τα έχει. Ο ΠΑΟΚ κοίταξε μπροστά, ο Ολυμπιακός πίσω.

TO ΣΤΡΑΓΑΛΙ – FORZA

Επειδή εδώ και μήνες ασχολούμεθα με την επαγγελματική διαιτησία, η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να καθιερωθεί στη φετινή σεζόν, θα προσθέσουμε πως η προοπτική είναι να γίνουν συζητήσεις, με επικεφαλής της επιτροπής τον αρχιδιαιτητή Μπένετ, που θα κάνει την σχετική εισήγηση στην ΕΠΟ. Και η Ομοσπονδία, φυσικά, θα έχει τον πρώτο λόγο και δεν πρόκειται να επιτρέψει να την καπελώσει η Σούπερ Λίγκα και ο αποπεμφθείς αρχιδιαιτητής Κλάτενμπεργκ, που καίτοι βρίσκεται στο Κάιρο, κάνει όνειρα να λειτουργεί από την Αίγυπτο την επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα. Και μ’ αυτά τα όνειρα θα μείνει, παρά τη στήριξη του προέδρου του Ολυμπιακού.

NEA ΚΡΗΤΗ

Πιο διχαστική πολιτική δεν μπορεί να βρει κανείς στο παγκόσμιο δημοκρατικό στερέωμα, από αυτή που ασκεί ο Έλληνας υφυπουργός αθλητισμού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με εντελώς μάλιστα, ανερμάτιστο τρόπο. Επιζήμια πολιτική συμπεριφορά, που ξεπερνά τα προσωνύμια του νωπού παρελθόντος της πανδημίας… Μπροστά σε αυτή την παρωδία που παίζεται σαν από ράμπα κουκλοθέατρου, από την πολιτική σκηνή, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε ορθώς, την διακοπή όλων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Μονόδρομος αξιοπρέπειας και δικαιωμάτων του ποδοσφαιρικού αγαθού, η προϋπόθεση για την έναρξη/επανέναρξή τους, είναι να τροποποιηθεί ο νόμος και να αποσυρθούν από αυτόν οι κυρώσεις στα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Ειδικότερα η απαγόρευση πρωταθλήματα και η απαγόρευση χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στο δημόσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments