Διεθνή

Λετονία: Η Νέα Ενότητα του πρωθυπουργού Κάρινς κερδίζει τις εκλογές σύμφωνα με τα exit poll

Λετονία: Η Νέα Ενότητα του πρωθυπουργού Κάρινς κερδίζει τις εκλογές  σύμφωνα με τα exit poll

Πηγή Φωτογραφίας: neatkariga

Ο πρώτος επικεφαλής κυβέρνησης στη Λετονία που επέζησε μιας πλήρους τετραετούς θητείας, ο Κάρινς, 57 ετών, επωφελήθηκε από την πολιτική του για τη Ρωσία

Το κεντροδεξιό κόμμα Νέα Ενότητα του πρωθυπουργού της Λετονίας Κρισιάνις Κάρινς, αναμένεται να αναδειχθεί νικητής στις εθνικές εκλογές του Σαββάτου, σύμφωνα το exit poll, μετά από μια εκστρατεία που κυριαρχήθηκε από ανησυχίες για την ασφάλεια μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Εάν επιβεβαιωθεί, το αποτέλεσμα θα σημαίνει ότι η Λετονία παραμένει ηγετική φωνή μαζί με τους γείτονές της στη Βαλτική, τη Λιθουανία και την Εσθονία, πιέζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για μια αποφασιστική στάση κατά της Ρωσίας.

Ωστόσο, θα μπορούσε να διευρύνει ένα ρήγμα μεταξύ της λετονικής πλειοψηφίας της χώρας και της ρωσόφωνης μειοψηφίας της σχετικά με τη θέση τους στην κοινωνία, εν μέσω εκτεταμένης εθνικής οργής για τις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο πρώτος επικεφαλής της κυβέρνησης της Λετονίας που επέζησε μιας πλήρους τετραετούς θητείας, ο Κάρινς, 57 ετών, επωφελήθηκε από την πολιτική του για τη Ρωσία, η οποία περιελάμβανε τον περιορισμό της εισόδου Ρώσων πολιτών που ταξιδεύουν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments