Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Η πολιτική ηγεσία περιβάλλει με εμπιστοσύνη όλη τη στρατιωτική ηγεσία

Παναγιωτόπουλος: Η πολιτική ηγεσία περιβάλλει με εμπιστοσύνη όλη τη στρατιωτική ηγεσία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στις προκλήσεις που έχει δεχθεί η Ελλάδα από την Τουρκία αλλά και στην στρατιωτική ηγεσία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στις προκλήσεις που έχει δεχθεί η Ελλάδα από την Τουρκία αλλά και στην στρατιωτική ηγεσία αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. «Με την ένταξη του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» στο Στόλο του Πολεμικού Ναυτικού ολοκληρώθηκε ένα πρόγραμμα θεμελιώδους σημασίας για τις επιχειρησιακές ικανότητες των Ενόπλων Δυνάμεων»  αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

«Αυτή η υπερσύγχρονη μονάδα κρούσης, η έβδομη του τύπου «Ρουσσέν» που παρέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό, αποτελεί έναν ακόμα πολλαπλασιαστή ισχύος στη μαχητική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Χωρίς ενδοιασμούς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιτάχυνε τις διαδικασίες ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και να του αποδοθεί η τελευταία πυραυλάκατος. Αυτή είναι μία ακόμα έμπρακτη απόδειξη της αποφασιστικότητας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση για την άμεση ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου μας με τεχνολογίες αιχμής” σημείωσε.

“Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη στρατηγική επιλογή της Κυβέρνησης, με την οποία εξασφαλίζονται οι όροι της εθνικής ανεξαρτησίας στο σύγχρονο, αβέβαιο, γεωπολιτικό περιβάλλον, διαδραματίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχουμε αποδείξει με το έργο μας και δηλώνουμε απερίφραστα σε κάθε περίσταση ότι η Πολιτική Ηγεσία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη όλη τη Στρατιωτική Ηγεσία, μηδενός προσώπου εξαιρουμένου”.

“Αυτή τη Στρατιωτική Ηγεσία έχει επιλέξει η Κυβέρνηση διά του θεσμικά προβλεπομένου τρόπου των κρίσεων από το ΚΥΣΕΑ. Αυτή η Στρατιωτική Ηγεσία έχει αποδείξει την αξία της σε μια σειρά κρίσεων και εκτάκτων καταστάσεων που έχουν σημειωθεί από το 2019. Και στην παρούσα συγκυρία που η απειλή εναντίον της χώρας είναι κάτι παραπάνω από ορατή, οφείλουμε όλοι, ο καθένας όπως μπορεί και στο μέτρο της ευθύνης που του αναλογεί, να συνδράμουμε τη Στρατιωτική Ηγεσία ώστε να επιτελεί απερίσπαστη το έργο της, δηλαδή να θωρακίζει τη χώρα. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ως συνέχεια του έργου που ήδη υλοποιήσαμε”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments