Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκρίθηκαν οι προσαρτήσεις στις κατεχόμενες από τους Ρώσους περιοχές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκρίθηκαν οι προσαρτήσεις στις κατεχόμενες από τους Ρώσους περιοχές

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/bankingnews.gr

Η προσάρτηση των τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας, ενέκρινε η Κρατική Δούμα και η κάτω βουλή του κοινοβουλίου της Ρωσίας.

Σήμερα εγκρίθηκε η προσάρτηση των τεσσάρων κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας από την Κρατική Δούμα και κάτω βουλή του κοινοβουλίου της Ρωσίας, η οποία ψήφισε τους αντίστοιχους νόμους μετά τα δημοψηφίσματα που διοργανώθηκαν βιαστικά και καταδικάστηκαν από τον υπόλοιπο κόσμο ως καταναγκαστικά και παράνομα.

Κανείς βουλευτής στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας δεν ψήφισε κατά των ψηφισμάτων, που αποσκοπούν να ενσωματώσουν επίσημα τις περιοχές της Ουκρανίας, Χερσώνα, Ντονέτσκ, Λουγκάνσκ και Ζαπορίζια στη Ρωσία.

«Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα. Υπάρχουν 89 οντότητες στη Ρωσική Ομοσπονδία», γράφει ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Βιτσισλάβ Βολόντιν μαζί με έναν χάρτη της Ρωσίας που περιλάμβανε τις τέσσερις περιοχές καθώς και την Κριμαία, την οποία η Ρωσία υφάρπαξε από την Ουκρανία, χωρίς η προσάρτηση αυτή να λάβει ποτέ διεθνή αναγνώριση το 2014.

Σε δηλώσεις του λίγο μετά την ψηφοφορία, ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, συνεχάρη εκπροσώπους από τις τέσσερις περιοχές και είπε πως είναι βέβαιος πως και η άνω βουλή θα εγκρίνει τα μέτρα.

Τα ψηφίσματα δεν αναμενόταν να συναντήσουν οποιαδήποτε εναντίωση είτε από τη Δούμα είτε από την άνω βουλή, το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που ενεργεί συνήθως ως αυτό που βάζει τις σφραγίδες στην πολιτική του Κρεμλίνου.

Η Ρωσία ξεκίνησε μια επίσημη διαδικασία προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών την περασμένη εβδομάδα, αλλά καμία δεν είναι πλήρως υπό τον έλεγχο των δυνάμεών της και η Ουκρανία καταγράφει προόδους σε αντεπιθέσεις στον νότο και ανατολικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments