Αθλητισμός

Ένα ημίχρονο γενναίας δύναμης κι ένα απόλυτης κατάρρευσης

Ένα ημίχρονο γενναίας δύναμης κι ένα απόλυτης κατάρρευσης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Οι Πειραιώτες βγήκαν μπροστά, οι επιστροφές δεν ήταν οι αναμενόμενες και η ζημιά έγινε με τον τρόπο πού γίνεται φέτος σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Ας ξεκινήσουμε από το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός ξέμεινε από δυνάμεις στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου. Δεν μπορούσε να βρει σωστούς τρόπους για να επιτεθεί και να φτάσει μέχρι την περιοχή των Αζέρων. Στη συνέχεια όταν ο Μίτσελ έβαλε τον Μαρσέλο και άλλαξε την άμυνα τραβώντας από εκεί τον Εμβιλά, ήρθε η πλήρης αποδιοργάνωση.

View this post on Instagram

A post shared by Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc)

Οι Πειραιώτες βγήκαν μπροστά, οι επιστροφές δεν ήταν οι αναμενόμενες και η ζημιά έγινε με τον τρόπο πού γίνεται φέτος σχεδόν σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού.

Μία ομάδα, αφού δεν μπορεί να τρέξει, χάνει τις προσωπικές μονομαχίες και δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της. Το σκηνικό συμπλήρωσαν τα τραγικά λάθη του Σισέ που ήταν εκτός τόπου και χρόνου και φυσικά κατάφερε να εκνευρίσει την εξέδρα. Ο Ολυμπιακός παραδόθηκε στις ορέξεις της Καραμπάχ χωρίς να μπορέσει να προβάλει αντίσταση με χτυπητή, αλλά μόνη εξαίρεση, τη σέντρα σουτ του Μασούρα στο δοκάρι. Είναι γεγονός πως ο Μιτσελ δεν ευτύχησε στις αλλαγές που έκανε, του Μαρσέλο συμπεριλαμβανομένου.

Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν αυτή που είχε και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Στο πρώτο ημίχρονο παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα οι ερυθρόλευκοι φάνηκε να ρολάρουν. Ειχαν συνεργασίες, έβγαιναν στους κενούς χώρους και δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες. Κυρίως, είχαν δυνάμεις να τρέξουν να πιέσουν και να διεκδικήσουν την μπάλα.

Είναι όμως σαφές πως όταν παίζεις με δύο αμυντικούς χαφ που δεν διακρίνονται για τα τρεξίματα τους θα έχεις προβλήματα στο παιχνίδι των αντιπάλων από τον άξονα. Ο Ολυμπιακός είχε τέτοια τα οποία αυξήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Το καλό παιχνίδι του Γκάρι Ροντρίγκες και του Αβιλα επιθετικά έμεινε χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Οι απανωτές αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα ξεκίνησαν επί Μάρτινς συνεχίστηκαν επί Κορμπεράν και από ότι φαίνεται θα συνεχιστούν και επί Μίτσελ. Ορισμένα πράγματα είναι αντικειμενικά, ορισμένα αλλά δεν είναι. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, η ψυχολογία της ομάδας είναι ευμετάβλητη.

Δεν ωφελεί σε τίποτα η διάθεση κατεδάφισης και τα αναθέματα επί δικαίων και άδικων. Για να πάρει πάνω της η ομάδα θα χρειαστεί υπομονή και σκληρή δουλειά. Με υπομονή οφείλουν να πιστώσουν την ομάδα οι οπαδοί. Η σκληρή δουλειά αφορά τον Μίτσελ και τους παίκτες. Ειδικά οι τελευταίοι οφείλουμε να αναλάβουν τις ευθυνες τους…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments