Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Δημήτρης Βίτσας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Κυρανάκης – Βίτσας στο pagenews.gr: Κλιμακούμενη η επιθετικότητα της Τουρκίας – Η Ελλάδα προετοιμασμένη

Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Δημήτρης Βίτσας μίλησαν στο pagenews.gr όπου αναφέρθηκαν στα ελληνοτουρκικά και την ολοένα και αυξανόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας. 

Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο  Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Δημήτρης Βίτσας μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Πολιτικό Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου αναφέρθηκαν στα ελληνοτουρκικά και την ολοένα και αυξανόμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Κυρανάκης – Βίτσας στο pagenews.gr: Για την αυξανόμενη προκλητική ρητορική της Τουρκίας

Ο κ. Κυρανάκης σχετικά με το “που το πάει ο Ερντογάν” απάντησε: “Είναι όντως κλιμακούμενη ρητορική έχει φθάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα που δεν είχαμε δει για αρκετά χρόνια μέχρι σήμερα αυτό όμως το οποίο επίσης έχει αλλάξει είναι η ισορροπία στο Αιγαίο και είμαστε σε θέση πλέον σαν χώρα με μια πολύ πιο ισχυρή πολεμική αεροπορία και ένα πιο ισχυρό πολεμικό ναυτικό και μια συνολική ετοιμότητα η οποία μας επιτρέπει να κινούμαστε με αυτοπεποίθηση και σε διπλωματικό και σε στρατιωτικό επίπεδο. Το εντυπωσιακό αυτών των ημερών είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες είχαμε συνεχείς ανακοινώσεις από το State Department, από την Ε.Ε. και από σημαντικά υπουργεία Εξωτερικών όπως για παράδειγμα η Γερμανία θεωρούν εντελώς άκυρο και χωρίς καμία νομική άλλη νομική συνέπεια το τουρκολιβυκό μνημόνιο που ούτως ή άλλως βέβαια δεν έχει αναγνωρίσει ούτε καν το λιβυκό κοινοβούλιο…’ σημείωσε ο κ. Κυρανάκης.

Για τον αν διαφαίνεται ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία ο κ. Βίτσας απάντησε: “Με βάση τη συμπεριφορά της Τουρκίας όποιος δεν το σκέφτεται και δεν ανησυχεί μάλλον βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Βεβαίως πολλά από τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς όπως τα είπε ο κ. Κυρανάκης δηλαδή ότι η μεν Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και την επιθετική της ρητορική. Από τη μεριά της Ελλάδας χρόνια τώρα εκφράζεται μια αποφασιστικότητα, εσωτερικά θα μπορούσαμε να κάνουμε κριτική ο ένας στον άλλο, αλλά αυτό δεν είναι το ζήτημα αυτή τη στιγμή, είναι ξεκάθαρο ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ρητορικές απειλές της Τουρκίας. Είναι ξεκάθαρο ότι η Τουρκία το έχει παρακάνει. Η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση παρά το γεγονός ότι οι κινήσεις που κάνει η Τουρκία δεν είναι κουτές αλλά είναι σαφέστατα αναποτελεσματικές..” ανέφερε ο κ. Βίτσας.

Κυρανάκης – Βίτσας στο pagenews.gr: Για τις αμυντικές συμφωνίες

Ο κ. Βίτσας απάντησε: ” Όχι δεν αλλάξει κάτι κατά τη γνώμη μου και ήμουν αν θέλετε ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζανε την καταψήφιση των συμφωνιών ως συμφωνίες οι οποίες δεν προσθέταν τίποτα. Είναι συμφωνίες ανάμεσα σε συμμάχους..” για τις συμφωνίες που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Βουλή.

“Προφανώς και η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία δεν μας έφερε Rafale είναι ακριβώς το αντίστροφο, ακριβώς επειδή η Ελλάδα αγόρασε προμηθεύτηκε Rafale και τις υπερσύγχρονες φρεγάτες τις οποίες πρότεινε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό” υπογράμμισε ο κ. Κυρανάκης.