Διεθνή

Μελόνι εναντίον Λοράνς Μπουν: Τι πυροδότησε την κόντρα

Μελόνι εναντίον Λοράνς Μπουν: Τι πυροδότησε την κόντρα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ρίχνει τους τόνους η Γαλλία μετά και την έμμεση παρέμβαση του Ιταλού προέδρου ότι "η Ιταλία ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της"

Και ξαφνικά ιταλογαλλική κόντρα, ανάμεσα στη Γαλλίδα υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λοράνς Μπουν και την Τζόρτζια Μελόνι.

Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη της Λοράνς Μπουν στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica». Η Γαλλίδα υπουργός -μεταξύ των άλλων- υπογράμμισε ότι «θέλουμε να συνεργαστούμε με τη Ρώμη, αλλά θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη προσοχή τον σεβασμό των αξιών και των κανόνων του κράτους δικαίου»..

Αυτό πυροδότησε την αντίδραση της προέδρου του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι,και νικήτριας των ιταλικών εκλογών, η οποία απάντησε μέσω facebook: «Θέλω να ελπίζω, όπως συμβαίνει συχνά, ο Tύπος της Aριστεράς να παρερμήνευσε τις πραγματικές δηλώσεις που έγιναν από μέλη ξένων κυβερνήσεων και έχω εμπιστοσύνη στο ότι η γαλλική κυβέρνηση θα διαψεύσει άμεσα τα λόγια αυτά, τα οποία μοιάζουν υπερβολικά με μια απαράδεκτη απειλή ανάμειξης στις υποθέσεις μιας κυρίαρχης χώρας, η οποία είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στο θέμα παρενέβη εμμέσως λίγο αργότερα και ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος απαντώντας  από το Τορίνο σε ερώτηση δημοσιογράφου (υπονοώντας τις δηλώσεις Μπουν) για τυχόν «εποπτεία» της Ιταλίας από μέρους ξένων χωρών, δήλωσε: «η Ιταλία ξέρει να φροντίζει τον εαυτό της, με σεβασμό στο Σύνταγμα και στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αργά το απόγευμα, ωστόσο, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, συνεργάτες της Γαλλίδας υπουργού θέλησαν να κατεβάσουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και αποσαφήνισαν ότι «η υπουργός δεν θέλει να δώσει μαθήματα σε κανέναν» και ότι «η Γαλλία σέβεται τη δημοκρατική επιλογή των Ιταλών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments