Διεθνή

Ποντόλιακ: Δήλωση “ανάληψη ευθύνης” – “Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή”

Ποντόλιακ: Δήλωση “ανάληψη ευθύνης” – “Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή”
Τα ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα την αντιτρομοκρατική επιτροπή κάνουν λόγο για ανατίναξη παγιδευμένου οχήματος στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, τμήμα της οποίας κατέρρευσε

Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλ Ποντόλιακ το Σάββατο έδειξε να παραδέχεται ότι πίσω από την έκρηξη στη στρατηγικής σημασίας γέφυρας στο Στενό του Κερτς βρίσκεται το Κίεβο.

“Κριμαία, η γέφυρα, η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι κλαπεί πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι κατεχόμενο από τη Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί” αναφέρει χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Μ ένα tweet πανηγύριζε και η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας: Πρωί στη γέφυρα της Κριμαίας. Οι δεξαμενές καυσίμων καίγονται. Καταστράφηκε και τμήμα του οδοστρώματος! Όλα θα είναι Ουκρανία!”

Την ίδια ώρα τα ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα τη ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή κάνουν λόγο για ανατίναξη παγιδευμένου οχήματος στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς, τμήμα της οποίας κατέρρευσε.

Η γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε —με μεγάλο κόστος— κατ’ εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν, επιτρέπει τη μεταφορά ρωσικού στρατιωτικού υλικού στις δυνάμεις που επιχειρούν στην Ουκρανία. Την εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments