Διεθνή

Ρωσικά ΜΜΕ: Από ανατίναξη φορτηγού η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας – Κατέρρευσε τμήμα της

Ρωσικά ΜΜΕ: Από ανατίναξη φορτηγού η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας – Κατέρρευσε τμήμα της

Πηγή Φωτογραφίας: KyivPost

Τη γέφυρα αξίας δισεκατομμυρίων εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018,

Η ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε νωρίς το πρωί του Σαββάτου τη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, στο Στενό του Κερτς, αποδόθηκε αρχικά από τα ρωσικά ΜΜΕ σε φωτιά σε δεξαμενή καυσίμων στην ουρά εμπορευματικής αμαξοστοιχίας.

Από την έκρηξη κατέρρευσε τμήμα της γέφυρας, ενώ πλέον τα ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ανατίναξη φορτηγού.

Επικαλούμενα την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας, αναφέρουν πως «σήμερα στις έξι επτά λεπτά στο αυτοκινητικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας από την πλευρά της χερσονήσου Ταμάν , ανατινάχθηκε ένα φορτηγό, που είχε ως αποτέλεσμα την ανάφλεξη επτά δεξαμενών καυσίμων ενός σιδηροδρομικού τρένου που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας”

According to data of the russian mass media, “the tank with fuel is on fire.”#Crimea #CrimeanBridge pic.twitter.com/krJMi8vthB

— KyivPost (@KyivPost) October 8, 2022

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, που άνοιξε το 2018 κι έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση της χερσονήσου Κριμαίας με το δίκτυο συγκοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments