Ελλάδα

ΑΕΙ: Επανεκλογή πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ελληνικό Μεσογειακό

ΑΕΙ: Επανεκλογή πρυτάνεων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ελληνικό Μεσογειακό

Πηγή Φωτογραφίας: foititikanea.gr/ dsep.uop.gr/ latofm.gr

Στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ελληνικό Μεσογειακό διενεργήθηκαν εκλογές για τα νέα Συμβούλια διοίκησης τους. Πρώτοι σε ψήφους είναι οι δυο νυν πρυτάνεις. Ο Αθανάσιος Κατσής και Νίκος Κατσαράκης.

Oι εκλογές για την συγκρότηση των πρώτων Συμβουλίων διοίκησης

Στα πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Ελληνικό Μεσογειακό οι πρώτες εκλογές για τα νέα Συμβούλια διοίκησης τους, οδήγησαν στην εκ νέου εκλογή, μάλιστα στην πρώτη θέση, των νυν πρυτάνεων τους. Έτσι, οι νυν πρυτάνεις των δυο ανωτάτων Ιδρυμάτων, βρίσκονται πλέον μεταξύ των 6 εσωτερικών μελών τους, με πολλές τις πιθανότητες να επιλεγούν ξανά στην ίδια θέση, όταν ολοκληρωθεί η συγκρότηση των νέων οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ. Και οι δυο υποψήφιοι άλλωστε, συμμετείχαν στις εκλογές για να εκλεγούν ξανά πρυτάνεις των πανεπιστημίων τους. Εάν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, το μόνο που θα έχει αλλάξει πρακτικά στην διοίκηση των δυο ανωτάτων Ιδρυμάτων, θα είναι το ότι οι νυν «ηγέτες» τους, αποκτούν νέες «ενισχυμένες εξουσίες».

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος Νόμος για την διοίκηση των ΑΕΙ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, ορίζει ότι εκλέγονται έξι εσωτερικά μέλη σε κάθε Ίδρυμα μεταξύ των καθηγητών πρώτης βαθμίδας του και στην συνέχεια αυτά επιλέγουν πέντε ακόμη εξωτερικά μέλη μεταξύ προσωπικοτήτων εντός ή εκτός της κοινότητας του. Στην συνέχεια, όλα τα μέλη του νέου Συμβουλίου (συνολικά 11), επιλέγουν τον πρύτανη και πρόεδρο του μεταξύ των 6 πρώτων εκλεγμένων μελών του. Τον ίδιο μπορούν να …παύσουν μόνο τα μέλη του Συμβουλίου (κάποια από τα οποία φυσικά, είναι πιθανόν να αποτελούν την «ομάδα» με την οποία κατέβηκε και στις εκλογές).

Συγκεκριμένα οι εκλογές κατέληξαν στα παρακάτω αποτελέσματα:

  • Στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου πρώτος σε ψήφους ήρθε ο νυν πρύτανης του Αθανάσιος Κατσής, ο οποίος όπως είναι φυσικό θα διεκδικήσει και πάλι τη θέση του πρύτανη του Ιδρύματος. Συνολικά, οι 6 καθηγητές που εκλέγονται στο Συμβούλιο Διοίκησης   είναι οι Αθ. Κατσής, Σοφιά Ζυγά, Γιάννης Καπόλος, Νικόλαος Σαγιάς, Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Σπύρος Συρμακέσης.
  • Στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο πρώτος εξελέγη  ο νυν πρύτανης του Νίκος Κατσαράκης, ο οποίος επίσης θα διεκδικήσει και πάλι τη θέση του πρύτανη του Ιδρύματος. Συνολικά, οι έξι καθηγητές οι οποίοι εκλέγονται στο Συμβούλιο Διοίκησης είναι οι: Κατσαράκης Νικόλαος, Δρακάκης Εμμανουήλ, Μανιός Θρασύβουλος, Φλώρος Χρήστος, Ζαφειρόπουλος Βασίλειος, Πατελάρου Ευρυδίκη.
Α. Κατσής
Νίκος Κατσαράκης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments