Διεθνή

Μακρόν: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Μακρόν: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μετά το πρόσφατο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών, ζήτησε από τους συμμάχους να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας του

Με νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας θα ενισχύσει η Γαλλία, τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

«Θα στείλουμε ραντάρ και πυραύλους για αντιαεροπορική άμυνα, προκειμένου να προστατεύσουμε τους Ουκρανούς από επιθέσεις, ιδιαίτερα από επιθέσεις με drones», είπε ο ίδιος σχετικά.

Ακόμη, ο ίδιος επισήμανε ότι εξετάζει την παράδοση επιπλέον αυτοκινούμενων πυροβόλων CAESAR: «Έχουμε ήδη παραδώσει 18» από την έναρξη του πολέμου, «εργαζόμαστε για την παράδοση άλλων έξι, σε συνεργασία με τη Δανία», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από το πρόσφατο μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τους συμμάχους να ενισχύσουν την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε σήμερα ότι η οικονομική στήριξη της χώρας του από τους διεθνείς δωρητές θα βοηθήσει ώστε να τερματιστεί γρηγορότερα ο καταστροφικός πόλεμος, ενώ αποκάλυψε πως θα χρειαστούν 38 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλυφθεί το εκτιμώμενο έλλειμμα στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

«Όση περισσότερη βοήθεια λάβει τώρα η Ουκρανία, τόσο γρηγορότερα θα τελειώσουμε τον πόλεμο με τη Ρωσία και θα διασφαλίσουμε ότι ένας τόσο βάναυσος πόλεμος δεν θα επεκταθεί σε άλλες χώρες», είπε ο Ζελένσκι μιλώντας διαδικτυακά σε ένα φόρουμ, με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι η χώρα του χρειάζεται 17 δισεκ. δολάρια για να ανοικοδομήσει τα κατεστραμμένα σπίτια, τα σχολεία και τις κρίσιμες υποδομές, 2 δισεκ., σε στοχευμένες πιστώσεις, για να αποκαταστήσει τις υποδομές του ηλεκτρικού δικτύου και τουλάχιστον 5 δισεκ. για την αγορά φυσικού αερίου και άνθρακα. Πρόσθεσε επίσης ότι η Ουκρανία θα επιδιώξει να ενταχθεί σε ένα δανειακό πρόγραμμα του ΔΝΤ, ύψους έως και 20 δισεκ. δολαρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments