Πολιτική

Παναγιωτόπουλος: Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία όσο απειλούν

Παναγιωτόπουλος: Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία όσο απειλούν

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

«Ατελέσφορη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία όσο στο τραπέζι παραμένει η απειλή της εδαφικής ακεραιότητας

«Ατελέσφορη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κάθε προσπάθεια διαλόγου με την Τουρκία όσο στο τραπέζι παραμένει η απειλή της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Ο υπουργός απαντώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφορικά με το περιεχόμενο του διαλόγου του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες είπε ότι του εξήγησε πως «όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας αυτό καθιστά ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Τσίπρα περί αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας στα νησιά του Αιγαίου με την μεταφορά τεθωρακισμένων στην Ουκρανία είπε: «Όλοι γνωρίζουν, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας που εκφράζει προβληματισμούς μέσω διαφόρων κύκλων, ότι η Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια έχει επιδοθεί σε προσπάθεια να εξοπλιστεί να ενισχυθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και η συνολική αποτρεπτική ισχύς της. Ολοι το αναγνωρίζουν εκτός από εσάς που λίγο πολύ μας λέτε ότι υπονομεύουμε την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ε όχι. Είναι άδικη και εξωφρενική η κριτική σας και απαράδεκτη η στάση σας».

Ακάρ: Τόνισα στον Παναγιωτόπουλο τη σημασία ενίσχυσης του διαλόγου

Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, που συναντήθηκε χθες με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. «Τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω του διεθνούς δικαίου, των σχέσεων καλής γειτονίας, με ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους και διάλογο. Τόνισα τη σημασία ενίσχυσης του διαλόγου» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο.

Ο Χουλουσί Ακάρ, είπε στους δημοσιογράφους: «Για μια συνολική και μόνιμη λύση, πρέπει να διαπραγματευτούμε μεταξύ μας. Οι σχέσεις καλής γειτονίας και οι διεθνείς σχέσεις είναι απαραίτητες για την επίλυση του προβλήματος. Είμαστε δύο συμμαχικές χώρες στο ΝΑΤΟ. Πρέπει μόνες μας να λύσουμε τα προβλήματα. Γι’ αυτό ο διάλογος είναι απαραίτητο εργαλείο», είπε, προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να συναντηθούν Ελλάδα και Τουρκία για να επιλύσουν τα προβλήματα, εστιάζοντας σε μια θετική ατζέντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments