Διεθνή

Διοικητής του Πούτιν καταζητείται για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines

Διοικητής του Πούτιν καταζητείται για την κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines

Πηγή Φωτογραφίας: dailymail

Ο Στέρλκοφ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ιγκόρ Γκίρκιν, κατηγορήθηκε για την κατάρριψη του Boeing 777 και ήταν μεταξύ των τριών Ρώσων υπηκόων και ενός Ουκρανού που δικάστηκαν για την υπόθεση

Ένας καταζητούμενος για συνέργεια στην κατάρριψη της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines «έγινε διοικητής στις δυνάμεις πρώτης γραμμής του Βλαντιμίρ Πούτιν που πολεμούν στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με την Daily Mail, πρόκειται για τον 51χρονο Ιγκόρ Στρέλκοφ, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Άμυνας της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Και σύμφωνα με κάποιες αναφορές αρχικά είχε ταχθεί κατά των επιλογών που έγιναν με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ωστόσο πλέον έχει διοριστεί διοικητής στην πρώτη γραμμή.

Ο Στέρλκοφ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ιγκόρ Γκίρκιν, κατηγορήθηκε για την κατάρριψη του Boeing 777 και ήταν μεταξύ των τριών Ρώσων υπηκόων και ενός Ουκρανού που δικάστηκαν για την υπόθεση, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η υπόθεση εκδικάζεται στην Ολλανδία και η ετυμηγορία του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Ο Στρέλφοκ είχε εξαφανιστεί από το κανάλι του στο Telegram, για μεγάλο διάστημα ενώ πλέον βρίσκεται στο μέτωπο πολεμώντας είτε ως αρχηγός μονάδας, είτε ως υποδιοικητής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 51χρονος άνδρας πριν έναν μήνα είχε δηλώσει ότι οι συνεχόμενες ήττες θα μπορούσαν να σταθούν ικανές να ανατρέψουν τον Ρώσο πρόεδρο και είχε κατηγορήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σεργκέι Σόιγκου για ανικανότητα.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο νέος του ρόλος ως διοικητής – πιθανώς σε έναν ιδιωτικό στρατό που υποστηρίζει τον Πούτιν – φαίνεται ως ένα σημάδι με βάση το οποίο οι σκληροπυρηνικοί του Κρεμλίνου είναι πλέον πλήρως υπεύθυνοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Στρέλκοφ ήταν όπως αναφέρεται γνωστός για τη σκληρότητα του στο Ντονέτσκ ενώ καυχιόταν ότι είχε διατάξει να πυροβολήσουν και κρατούμενους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments