Διεθνή

Ζελένσκι για τις επιθέσεις στο Κίεβο: Τρομοκρατούν τον άμαχο πληθυσμό

Ζελένσκι για τις επιθέσεις στο Κίεβο: Τρομοκρατούν τον άμαχο πληθυσμό

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Το ξέσπασμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκάλεσε το κύμα επιθέσεων στο Κίεβο από ρωσικά drones καμικάζι

Το ξέσπασμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκάλεσε το κύμα επιθέσεων στο Κίεβο από ρωσικά drones καμικάζι. «Όλη τη νύχτα και όλο το πρωί, ο εχθρός τρομοκρατεί τον άμαχο πληθυσμό. Drones και πύραυλοι καμικάζι επιτίθενται σε όλη την Ουκρανία. Μια πολυκατοικία χτυπήθηκε στο Κίεβο. »Ο εχθρός μπορεί να επιτεθεί στις πόλεις μας, αλλά δεν θα μπορέσει να μας σπάσει το ηθικό. Οι κατακτητές θα έχουν μόνο δίκαιη τιμωρία και καταδίκη των μελλοντικών γενεών. Και θα πάρουμε τη νίκη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, παραθέτοντας σχετικό βίντεο από τη στιγμή που διασώστες, ασθενοφόρα και δημοσιογράφοι ήταν στους δρόμους.

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια αποσυνδέθηκε από το εθνικό δίκτυο 

Ο ουκρανικός πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια αποσυνδέθηκε σήμερα από το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας έπειτα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθούν εφεδρικές γεννήτριες ντίζελ, ανακοίνωσε στο μεταξύ η κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Energoatom.

«Ρώσοι τρομοκράτες βομβάρδισαν για άλλη μια φορά υποσταθμούς κρίσιμων υποδομών στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία έδαφος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η τελευταία γραμμή επικοινωνίας στις 03:59» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Επιθέσεις στο Κίεβο με drones καμικάζι

Τουλάχιστον τρεις εκρήξεις ακούστηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, λίγο μετά το άκουσμα των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής. Ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο είπε ότι τα κτίρια κατοικιών στην κεντρική περιοχή Σεφτσένκιβ έχουν υποστεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, έχουν χτυπηθεί πολυκατοικίες και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει επιτόπου. “Η έκρηξη στην περιοχή Σεφτσένκιβ – στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όλες οι υπηρεσίες ακολουθούν στη θέση τους. Λεπτομέρειες αργότερα. Ο αεροπορικός συναγερμός συνεχίζεται. Μείνετε σε καταφύγια!“, έγραψε σε ανάρτησή του.

Ο Αντρίι Γέρμακ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου Ζελένσκι, είπε ότι οι επιθέσεις έγιναν από τα λεγόμενα «drones καμικάζι», τα οποία είναι φθηνότερα και λιγότερο εξελιγμένα από τους πυραύλους, αλλά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στο να προκαλούν ζημιές σε στόχους στο έδαφος. Οι βομβαρδισμοί καταγράφονται μία εβδομάδα ακριβώς έπειτα από τα εκτεταμένα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments