Ελλάδα

Θανάσης Βέγγος: Ο ρόλος έκπληξη του αγαπημένου ηθοποιού – Όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Θανάσης Βέγγος: Ο ρόλος έκπληξη του αγαπημένου ηθοποιού –  Όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Πόσοι θυμάστε τον Θανάση Βέγγο σε ρόλο κασκαντέρ

Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε τον Θανάση Βέγγο σε ρόλο κασκαντέρ ωστόσο μερικές από αυτές τις σκηνές 22 του δίνουν δικαιωματικά τον τίτλο του Πρώτου Έλληνα Κασκαντέρ.

«Ο Παπατρέχας» (1966). Ας αρχίσουμε από τα προφανή, με τον Θανάση Βέγγο να κρέμεται με ένα σχοινί έξω από τη γνωστή πολυκατοικία στο Παγκράτι μέχρι να τον διασώσει η Πυροσβεστική.

via GIPHY

«Ο Παπατρέχας» (1966). Η χαρακτηριστική σκηνή με τον Πέτρο Πανταζή και τον Θανάση Βέγγο να τουμπάρουν με τη μοτοσικλέτα καθ οδόν προς το κουρείο.

via GIPHY

«Ο Παπατρέχας» (1966). Η γνώριμη σκηνή στο φινάλε με τον Θανάση Βέγγο να περνά μέσα από τη τζαμαρία και βγαίνει τελικά άθικτος (ένας θεός ξέρει πως). Όπως έχει πει και ο ίδιος δεν ήταν κάποιο εφέ, αλλά πραγματικό τζάμι. Και η σκηνή δεν ήταν κάποιου είδους «ατύχημα» αλλά προσχεδιασμένη (γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη θέση της κάμερας.

via GIPHY

«Ο Δράκος» (1956). Ελάχιστοι έχουν προσέξει πως είναι ο Βέγγος αυτός που πέφτει στις ρόδες του λεωφορείου στην αρχή της ταινίας. Η σκηνή κρατά ελάχιστα και προφανώς την ανέλαβε ως «παιδί για όλες τις δουλειές» και παρότι είχε άλλο ρολάκι στην ταινία σύμφωνα με το cinemanews.gr.

via GIPHY

«Ο Βασιλιάς της Γκάφας» (1962). Ο Βέγγος ανέμελος βρίσκεται πάνω στο καπό του αυτοκινήτου που κινείται με κανονική ταχύτητα, μέχρι που βλέπει τον Δημήτρη Νικολαΐδη και κάνει σήμα στον οδηγό να κατέβει.

via GIPHY

«Τύφλα να’ χει ο Μάρλον Μπράντο» (1963). Ο Ζαννίνο κυνηγά τον Θανάση Βέγγο, ενώ πηδούν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι του ξενοδοχείου στον Πόρο.

via GIPHY

«Ζήτω η Τρέλλα» (1962). Ο Θανάσης Βέγγος και ο Γιάννης Βογιατζής καβάλα σε ένα διθέσιο ποδήλατο καταλήγουν να πέσουν από την προβλήτα στη θάλασσα.

via GIPHY

«Ζήτω η Τρέλλα» (1962). Στο φινάλε της ταινίας, η άγκυρα του πλοίου ανεβαίνει και μαζί της βγαίνει από το νερό ο Θανάσης Βέγγος, ενώ ένα ψάρι έχει -δήθεν- τρυπώσει στη μπλούζα του. Ευρηματική σκηνή που απαιτούσε γερά πνευμόνια…

via GIPHY

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments