Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία

Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία

Πηγή Φωτογραφίας: politico

Tην παραίτηση της από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε η Λιζ Τρας

Tην παραίτηση της από την πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε η Λιζ Τρας λιγότερο από δύο μήνες αφότου ανέλαβε καθήκοντα. Σε διάγγελμα που έδωσε έξω από την πρωθυπουργική κατοικία ηΤρας δήλωσε ότι ενημέρωσε τον βασιλιά Κάρολο ότι θα παραιτηθεί. Όπως ανέφερε η Τρας υπήρξε συμφωνία να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές για την ηγεσία των Τόρις.

«Δεν μπορώ να υλοποιήσω την εντολή με την οποία εκλέχθηκα και γι’ αυτό παραιτούμαι. Θα παραμείνω στην θέση του πρωθυπουργού μέχρι την εκλογή του επόμενου ηγέτη των Τόρις» τόνισε η Τρας.

Τι αποφασίστηκε με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922

Μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922, που είναι αρμόδια για τα εσωκομματικά, Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, η Τρας ανακοίνωσε στους πολίτες την αποχώρησή της από το αξίωμα. Η θητεία της κράτησε μόλις 44 ημέρες και η ίδια έγινε η πρωθυπουργός με την πλέον βραχύβια θητεία στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Η θητεία της ήταν ιδιαίτερα θυελλώδης, ενώ η απομάκρυνσή της είχε θεωρηθεί μονόδρομος μετά την αναταραχή στις αγορές, την απομάκρυνση δύο βασικών υπουργών και την απώλεια της εμπιστοσύνης σχεδόν όλων των βουλευτών της.

Κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Επιτροπής 1922 αποφασίστηκε ότι η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού θα γίνει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι η ίδια θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να αναδειχθεί διάδοχός της.

Τι ανέφερε στο διάγγελμά της

Η Τρας ξεκίνησε τη δήλωσή της λέγοντας ότι ανέλαβε τα καθήκοντά της «σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής και διεθνούς αστάθειας». Η Βρετανία έχει «κρατηθεί για πολύ καιρό από τη χαμηλή οικονομική ανάπτυξη», είπε. Λέει ότι εξελέγη από το κόμμα της με εντολή να αλλάξει αυτό.

Η κυβέρνησή της «εκπλήρωσε τους λογαριασμούς ενέργειας» και έκοψε την εθνική ασφάλιση, είπε, καθώς και «θέτοντας ένα όραμα για μια οικονομία υψηλής ανάπτυξης χαμηλού φόρου που θα εκμεταλλευόταν τις ελευθερίες του Brexit».

Εκείνη συνέχισε: Αναγνωρίζω, αν και δεδομένης της κατάστασης, δεν μπορώ να δώσω την εντολή με την οποία εξελέγηκα από το Συντηρητικό κόμμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments