Διεθνή

Λιζ Τρας: Αδειάζει η κλεψύδρα στην πρωθυπουργία

Λιζ Τρας: Αδειάζει η κλεψύδρα στην πρωθυπουργία

Πηγή Φωτογραφίας: Andy Rain/EPA

Έπειτα από μόλις έξι εβδομάδες στην εξουσία

Έπειτα από μόλις έξι εβδομάδες στην εξουσία, η παραμονή  της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία κρέμεται από μία κλωστή.  Αυτή την ώρα η Τρας συναντάνται με τον πρόεδρο της  Επιτροπής 1922 του Συντηρητικού Κόμματος, της επιτροπής που θέτει τους κανόνες για την επιλογή και αλλαγή του ηγέτη των Τόρις, σερ Γκράχαμ Μπρέιντι.

Η συνάντηση γίνεται κατόπιν αιτήματος της πρωθυπουργού και όχι το αντίστροφο, διευκρίνισε πρωθυπουργική πηγή. Εκπρόσωπός της δήλωσε ότι η Λιζ Τρας παραδέχθηκε ότι η χθεσινή ήταν μια «δύσκολη ημέρα», αναφερόμενος στο χάος που επικράτησε στο Γουέστμίνστερ και την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, αλλά σήμερα έχει επικεντρωθεί στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται ο Guardian “δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για οποιαδήποτε αλλαγή. Η πρωθυπουργός θα συνεχίσει και μετά τις 31″.

Μια ανώτερη πηγή του κόμματος των Τόρις είπε στην Beth Rigby από το Sky News ότι κατανοούν ότι οποιαδήποτε αλλαγή κανόνων για την επιβολή ενός υποψηφίου ή την αλλαγή κατωφλίων για υποψηφιότητες θα πρέπει να πάει στο διοικητικό συμβούλιο του κόμματος.

“Νίκη” Τρας για το fracking – Καταψήφισε η Βουλή

Καταψηφίστηκε στη Βουλή των Κοινοτήτων η πρόταση των Εργατικών για την απαγόρευση της αμφιλεγόμενης μεθόδου υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) για την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου, σε μια ψηφοφορία που είχε λάβει χαρακτήρα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην βρετανική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Λιζ Τρας κέρδισε την ψηφοφορία με 326 ψήφους έναντι 230, αλλά δεν έμεινε αλώβητη. Όπως επισημαίνει το BBC, 40 Συντηρητικοί βουλευτές δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments