Αθλητισμός

Βαλμπουενά: Με μεγάλα γράμματα γράφει ιστορία

Βαλμπουενά: Με μεγάλα γράμματα γράφει ιστορία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ο Ματιέ Βαλμπουενά, παρότι τα χρόνια περνάνε συνεχίζει και γράφει τη δική του ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σημαντική νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό με 2-0 και επέστρεψε στα τρίποντα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Οι ερυθρόλευκοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς έδειξαν αρκετά καλό πρόσωπο και με σκόρερ τον Πεπ Μπιέλ και τον Ματιέ Βαλμπουενά «καθάρισαν» στο Αγρίνιο και διατήρησαν τη διιαφορά από την κορυφή και τον Παναθηναϊκό στο -10.

View this post on Instagram

A post shared by Mathieu Valbuena (@mv28_officiel)

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός που και φέτος κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Ολυμπιακό, σκόραρε προχθές σε ηλικία 38 ετών και 23 ημερών, καθώς είναι γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου 1984. Ο Βαλμπουενά ήταν εδώ και αρκετό καιρό ο γηραιότερος «ερυθρόλευκος» σκόρερ, ενώ το Σάββατο έγινε ο πρώτος που βρήκε δίχτα έχοντας κλείσει τα 38. Παράλληλα, όμως είναι και ο 7ος γηραιότερος στην ιστορία όλης της κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, ο Βαλμπουενά ξεπέρασε τον Κώστα Βασιλακάκη (ήταν 37 ετών και 357 ετών στο τελευταίο του γκολ με τη Δόξα Δράμας, τον Μάρτιο του 1995) και ένατο τον Ηλία Κώτσιο με τον οποίο ισοβαθμούσε μέχρι προχθές στην 8η θέση (37 ετών και 327 ημερών όταν σκόραρε για τελευταία φορά με τον Λεβαδειακό τον Μάρτιο του 2015).

Αξίζει να σημειωθεί πως πρώτος είναι ο Τάσος Μητρόπουλος, ο οποίος για τελευταία φορά είχε σκοράρει ως παίκτης της Βέροιας στις 21 Απριλίου 1997, σε ηλικία 39 ετών και 241 ημερών (στο 1-1 με την ΑΕΚ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments